• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Fatsa’da ‘Aile Ve Evlilik Okulu Projesi’ Tanıtıldı

Fatsa’da ‘Aile Ve Evlilik Okulu Projesi’ Tanıtıldı
Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa Kaymakamlığı öncülüğünde oluşturulan "Aile ve Evlilik Okulu Projesi" düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa Kaymakamlığı öncülüğünde oluşturulan "Aile ve Evlilik Okulu Projesi" düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Fatsa Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan "Aile ve Evlilik Okulu Projesi', Fatsa Halk Eğitim Merkezi, Fatsa İlçe Müftülüğü, Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi, Fatsa Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Fatsa Barosu'nun desteklediği sosyal sorumluluk çalışması basın mensuplarına tanıtıldı.

Tanıtımı yapılan "Aile ve Evlilik Okulu Projesi'nin komisyonu dokuz kişiden oluşurken, bu dokuz kişilik ekibi ise Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Semih Yazıcı, Fatsa İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Görevlisi Fatma Mardan, Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Psikolog Işın Akkuş, Fatsa Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü Psikolojik Danışmanları Muhammet Karamustafa, Sabri Sarıdiken, Fatsa Barosu Avukat Mahmut Bulacak, Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Eylem Aydın, Fatsa Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü Özel Eğitimci Hilal Yıldız ve Fatsa Halk Eğitim Merkezi Sınıf Öğretmeni Nuray Baş'tan oluşuyor.

Projenin tanıtımı ile ilgili Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semih Yazıcı yaptığı açıklamada, "Aile ve Evlilik Okulu Projesi amacı, toplumun temel yapısını oluşturan ailelerimizin aile içi huzuru ve mutluluğunu sağlamak adına rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek toplumsal huzura katkıda bulunmak" dedi.

Projenin hedeflerini sıralayan Müdür Yazıcı, "Ailelerimize daha sağlıklı, mutlu ve daha güçlü olması için, aile eğitimi, temel sağlık bilgisi, çocuk gelişimi, vatandaşlık ve hukuk bilgisi, temel dini bilgiler alanlarında rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi, aile ve evlilik okuluna devam eden ailelere ihtiyaç halinde gerekli uzman desteğini sağlamaktır" diye konuştu.

Müdür Yazıcı, projenin paydaşlarının Fatsa Halk Eğitim Merkezi, Fatsa İlçe Müftülüğü, Fatsa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Fatsa Barosu ve Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi olduğunu ifade etti.

Son olarak Müdür Yazıcı, "Aile içinde üyeler, özellikle eşler birbirlerinin farklı özelliklerinin farkında olarak, birbirlerini tanıma ve anlama çabası içinde iletişime yön vermeliler. Birlikteliği ve bütünlüğü zedeleyen etiketleyen, damgalayan ve suçlayıcı iletişimden kaçınmalılar. İletişim becerisi, eğitimle ve danışmanlıkla gelişir. Evlilik ilişkisinin yönetiminde çiftlere, eğitim ve danışmanlık desteğini sorun ortaya çıkmadan kişisel gelişimlerinin gereği olarak almaları daha huzurlu ve güçlü aile olgusuna ulaşmada etken bir rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.

Fatsa’da ‘Aile Ve Evlilik Okulu Projesi’ Tanıtıldı

Fatsa’da ‘Aile Ve Evlilik Okulu Projesi’ Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim