• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Fatsa Müftülüğü’nden Sosyal Sorumluluk Projeleri

Fatsa Müftülüğü’nden Sosyal Sorumluluk Projeleri
Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, hayata geçirdikleri "Bataklığa Batmadan Tut Elimi" ve "Ailemiz evden giderse, huzur da gider" başlıklı sosyal sorumluluk...

Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, hayata geçirdikleri "Bataklığa Batmadan Tut Elimi" ve "Ailemiz evden giderse, huzur da gider" başlıklı sosyal sorumluluk projeleriyle topluma el uzattıklarını söyledi.

Müftü Hüseyin Can yaptığı açıklamada "Müftülük sadece din hizmeti ve öğretimi ile sınırlı kalmıyor, ahlaki ve toplumsal sorunlar konusunda da topluma elini uzatmaktadır. Yıl içerisinde birçok çalışma ve faaliyet yürüttük. Bunların hepsini tek tek anlatmam uzun sürebilir. Ben üç tanesini örnek vermek istiyorum. İlk olarak "Bataklığa Batmadan Tut Elimi" konulu projemiz, gençlerde madde bağımlılığını önleme ve aileleri bilinçlendirmek adına planladığımız bir projeydi. Projemiz büyük ses getirdi ve madde bağımlısı olmak üzere olan birçok gencimize ulaştık. Bu gençlerimiz ve aileleriyle bire bir özel görüşmeler gerçekleştirdik. Hedef kitlemiz 14-18 yaş arası en az 200 genç yavrumuzdu. Bu yavrularımızı madde bağımlılığından uzaklaştırmak düşenleri de kurtarmak için dini sosyal psikolojik destek vermekti. Bunun yanı sıra tıbbi desteğe ihtiyaç duyanları çeşitli sağlık kuruluşlarına yönlendirdik. Projemiz beklentilerimizin de üzerinde karşılık buldu ve birçok gencimize yeni ve sağlıklı bir dünyanın kapılarını araladık" dedi.

"SES GETİRECEĞİZ"

"Ailemiz evden giderse, huzur da gider" başlıklı yeni bir projeye ilgilide bilgiler veren Can, "Bu proje ile de ailelerimizin korunması ve parçalanmaması için gençlerimizi ve ailelerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Hatta evlenecek olan gençlere ailenin ve birlikte yaşamanın kuralları hakkında aile eğitimi seminerleri de vermeyi düşünüyoruz. Yeni bir proje ve güzel çalışmalar yapacağımızı düşünüyoruz. Fatsa Müftülüğü bünyesinde çalışan görevlilerin aileleri ve dışarıdan belirlenecek olan belli sayıdaki ailelerin birleştirilerek karşılıklı kardeş aileler oluşturulup güzel faaliyetlere imza atmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim