• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Fatsa Mal Müdürlüğü’nden 2015’te 13 Milyon Lira Tahsilat

Fatsa Mal Müdürlüğü’nden 2015’te 13 Milyon Lira Tahsilat
Ordu'nun Fatsa İlçe Mal Müdürü Ömer Sezgün, "Fatsa Mal Müdürlüğü olarak 2015 yılında genel bütçe kapsamında 163 milyon lira gibi bir harcama gerçekleştirip,...

Ordu'nun Fatsa İlçe Mal Müdürü Ömer Sezgün, "Fatsa Mal Müdürlüğü olarak 2015 yılında genel bütçe kapsamında 163 milyon lira gibi bir harcama gerçekleştirip, aynı zamanda 13 milyon lira tutarında bir gelir tahsilatı rakamına da ulaştık" dedi.

2016 yılında yoğun bir dönem geçireceklerini söyleyen Fatsa Mal Müdürü Sezgün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "2016 yılında da hazine arazileriyle ilgili ecrimisil tahakkuk işlemlerimiz devam ediyor. İşgalli hazine taşınmazlarıyla ilgili tespitlerimizi yapıyoruz. Daha sonradan tahakkuk ettirdiğimiz ecrimisilleri. Vatandaşlarımıza ödeme emirleri ile tebliğ edip ondan sonra tahsilat çalışmalarına başlıyoruz. Bununla birlikte hazine arazilerini kiralama ve satın alma talepleri olan vatandaşlarımız var. Kamu kurumlarımızın hazine taşınmazlarıyla ilgili kendi faaliyet alanlarında kullanmak amacıyla tahsis talepleri oluyor. Büyükşehir Belediyesi'nin hazine taşınmazlarıyla ilgili kendi faaliyet alanlarındaki talepleri oluyor. Bu talepleri sorumlu olduğumuz yasal çerçeve dahilinde karşılamaya çalışıyoruz. Atıl durumda olan hazine taşınmazlarını da ekonomiye kazandırmaya gayret gösteriyoruz. Daha önceden tahsisi yapılmış olup, tahsis amacında kullanılmayan ya da atıl durumda olan hazineye ait taşınmazlarla ilgili de yoğun bir çalışma içerisinde bulunmaktayız. Müdürlüğümüz açısından verimli ve başarılı geçeceğini düşündüğümüz yoğun bir dönem bizi bekliyor" diye konuştu.

Müdür Sezgün şunları söyledi: "Fatsa Mal Müdürlüğü olarak 2015 yılında genel bütçe kapsamında 163 milyon lira gibi bir harcama gerçekleştirip, aynı zamanda 13 milyon lira tutarında bir gelir tahsilatı rakamına da ulaştık. İlçemizde görev yapan 2 bin 800'ün üzerindeki kamu personelinin özlük ödemeleri ile 50'nin üzerinde harcama biriminin mali işlemleri müdürlüğümüz kanalıyla gerçekleştirildi."

2B arazileriyle ilgilide açıklamalarda bulunan Fatsa Mal Müdürü Sezgün, "Bunun dışında hazine arazileriyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. 2B ile ilgili çalışmalarımızın bir kısmı tamamlandı. Hak sahipleri tarafından satın alınmak istenilen orman vasfını yitirmiş taşınmazların yüzde 76'lık bir oranının satışı gerçekleştirildi. Tarım arazileriyle ilgili süreç devam ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın başvurularını aldık ve taşınmazların bedel tespitleri yapıldı. Şu aşamada Bakanlığımızdan gelecek talimatlar doğrultusunda süreci devam ettirmekteyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim