• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu "Kuş"u Sahneye Koyuyor

Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu "Kuş"u Sahneye Koyuyor
Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, hazırladığı yepyeni bir oyunla yine seyircisine "merhaba" diyecek.

Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, hazırladığı yepyeni bir oyunla yine seyircisine "merhaba" diyecek.

Aynı sezonda Hava Parası adlı oyunla birlikte ikinci bir çalışmayı ortaya koyma başarısını gösteren Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, bu kez tiyatro severlere tek kişilik gösteri olan "Kuş" adlı oyunla seslenecek. Tiyatronun tecrübeli ve yetenekli oyuncularından Enes Özkan'ın rol aldığı oyun, bütün ekibin katkılarıyla ortaya çıktı. Uzun süredir provaların titizlikle yürütüldüğü oyunda, bireyin kendisiyle ve toplumla başlattığı hesaplaşma ve sorgulama yöntemi dikkat çekiyor.

29 Nisan Cuma günü Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda sergilenecek Kuş'un kendine özgü tarzıyla ilgi görmesi bekleniyor.

OYUNUN KÜNYESİ

Coşkun Irmak'ın yazdığı, Enes Özkan'ın tek kişilik performans sergilediği oyunun sahne amirliğini Recep Ali Ön üstlenirken, genel teknik sorumlulukta Ercan Karataş, ışık kumandadaysa Samet Sünbül görev aldı. "Artık yazdığım her dize, içinde bulunduğum çukurdan dışarı attığım bir kürek toprak" cümlesi, hazırlanan afişte oyunun temasına atıfta bulunan bir ifade olarak kullanıldı.

YILLARDIR BU OYUNU SAHNEYE KOYMAYI PLANLIYORDU

Tek kişilik oyunla büyük bir sorumluluğun altına girdiğini söyleyen Enes Özkan, bu tür oyunların zorluğunu kabul etmekle birlikte böyle bir projede yer almanın kendisine apayrı bir keyif ve haz verdiğini ifade etti. Uzun yıllar Kuş'u sahneye koymayı amaçladığını belirten Özkan, "Bugüne kadar hep aklımda olan bu oyunu sahneye koyma fırsatı bulamamıştım. Aradığım ortamı ve fırsatı Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu'nda bulabildim. Değerli hocalarım İbrahim Çapkın ve Zekeriya Eruzun başta olmak üzere ekipteki bütün arkadaşlarımdan büyük destek gördüm. Bu anlamda onlara çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımda oldular. Güzel bir çalışmanın ortaya çıkması adına gece gündüz benimle birlikte büyük bir fedakarlık gösterdiler. Hem onlara hem de Fatsa seyircisine mahcup olmamaya çalışacağım. Başarılı olacağımıza olan inancımı her zaman muhafaza ettim. Hiç şüphe yok ki; elde edeceğimiz bir başarı, ekip olarak hepimizin başarısı olacaktır. Bu da bizi yeni çalışmalar için teşvik edecek ve tetikleyecektir. Bütün sanatseverleri oyunumuza bekliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim