• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Fatsa, doğalgaz müjdesi

Fatsa, doğalgaz müjdesi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2018'in Fatsa ilçesinde doğalgaz çalışmaları açısından önemli bir yıl olacağını ve yılsonuna...

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2018'in Fatsa ilçesinde doğalgaz çalışmaları açısından önemli bir yıl olacağını ve yılsonuna kadar nüfusun yüzde 90'ının doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Yılsonuna kadar ana arterlerdeki çalışmaların biteceğini belirten Başkan Enver Yılmaz, "Fatsa ilçemizin doğalgaz çalışmalarında şu anda projemizin kapsadığı coğrafi alan itibarıyla yüzde 25 seviyelerindeyiz. Sene sonuna kadar ise yüzde 40 seviyesine ulaşmak istiyoruz. Bu durumda şehir içerisinde ana arterlerdeki çalışmaları tamamlamış olacağız" dedi.

Abone sayısı 4 bin 500'e ulaştı

Başkan Yılmaz, Fatsa'da halen 4 bin 500 doğalgaz abonesi olduğunu söyleyerek, "Fatsa ilçemizde halen 4 bin 500'e yakın doğalgaz abonemiz var. Bilindiği üzere 2017 yılı sonu itibarıyla Dolunay, Evkaf, Mustafa Kemal, Şerefiye, Dumlupınar, Kurtuluş ve Sakarya Mahallelerimizde doğalgaz kullanılmaya başlanmıştı. 2018 yılında da Dolunay, Sakarya, Kurtuluş ve Şerefiye Mahallelerimizin kalan kısmına, Organize Sanayi Bölgemize ve Fatih Mahallesi'ne doğalgaz verilmeye başlanacak. Bu demek oluyor ki yılsonu itibariyle Fatsa ilçesinin nüfus olarak yüzde 90'ı doğalgaz hizmetinden faydalanmış olacak" diye konuştu.

Doğalgaz yatırımları Büyükşehir'le ivme kazandı

Ordu Büyükşehir Belediyesinin doğal gaz firmasına ortak olmasıyla birlikte il genelindeki doğalgaz yatırımlarında ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, "Ordu'muzun Büyükşehir olmadan önceki yedi yıl zarfında, il genelinde toplam 30 milyon TL'lik doğal gaz yatırımı yapılmış. İlimizin Büyükşehir olduktan sonraki sürecinde ise Büyükşehir Belediyemizin doğal gaz firmasına yüzde 7'lik oranda ortak olması neticesinde son iki yılda 90 milyon TL'lik doğalgaz yatırımı yaptırmışız. Bizim firmaya ortak olmamız ve işlerle müstakil olarak ilgilenmemiz hem Fatsa'da hem de Ünye ve Altınordu ilçelerinde doğal gaz yatırımlarını hızlandırmıştır" dedi.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte doğalgaz kazı çalışmalarına ağırlık verileceğini belirten Başkan Yılmaz, "Yaz sezonu itibarıyla doğal gazla ilgili kazı işlemlerine biraz ağırlık vereceğiz. Altınordu ilçemizde 2017 yılında gerçekleştirilene benzer bir yatırım süreci 2018 yılında Fatsa ilçemizde yaşanacak. Devamında ise başta ana caddeler olmak üzere şehir merkezindeki yapım işlerini hızlı bir şekilde tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim