• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Kurdu

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Kurdu
Ordu'nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, sahada ve arazide hizmetlerin daha etkin yapılabilmesi amacıyla "Kırsal Hizmetler Müdürlüğü" kurduklarını...

Ordu'nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, sahada ve arazide hizmetlerin daha etkin yapılabilmesi amacıyla "Kırsal Hizmetler Müdürlüğü" kurduklarını açıkladı.

Yeni kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Hüseyin Anlayan "Fatsa Belediyesi olarak hizmetlerimizi sahada ve arazide daha etkin yapabilmek için yeni bir müdürlük kurduk. Geçen haftaki Fatsa Belediyemiz Belediye Meclisi kararında bu işi resmileştirdik ve bunu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Eskiden yatırım ve hizmetleri yapan Fen İşleri Müdürlüğümüzü ikiye ayırdık. Fen İşleri Hizmetleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü diye ikiye ayrıldı. Yani yeni müdürlüğümüzün adı Kırsal Hizmetler Müdürlüğü. Fatsa Belediyesi olarak bundan sonra kırsalda hizmetleri Kırsal Hizmetler Müdürlüğü adıyla yapacağız. Bunun sebebi de Fatsa, Büyükşehir ile beraber çok büyüdü, alanımız çok genişleyince 79 mahallemiz oldu. Bu 79 mahallemiz bir ekibin takibi ile zor bir süreçten geçiyordu. Yaşadığımız tecrübelerde bizi böyle bir yapılanmaya götürdü. Şimdi artık Fen İşleri Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak yatırımları iki koldan takip edeceğiz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü belde ve köy olan yeni mahallelerimizin tamamını kapsayacak, bu belde ve köylerden olan yeni mahallemizin tamamındaki bütün yatırımlar Kırsal Hizmetler Müdürlüğü vasıtasıyla takip edilecek. Şehir merkezindeki imar dahilindeki mahallelerin yatırımları da Fen İşleri Müdürlüğümüz takip edecek yani kırsaldaki vatandaş da şehir merkezindeki vatandaş da aynı personelden hizmet talep etmeyecek. Bu da aynı zamanda hızlı hizmeti beraberinde getirecek. Çünkü herkes aynı ekibe bakıyordu aynı personel her tarafa yetişmeye çalışıyor bunda zorluk yaşanıyordu bu vesileyle hem ekipleri ayırıyoruz hem de araçları ekipmanları ayırıyoruz. Şehir merkezindeki bütün hizmet ve yatırımlar ve proje takipleri Fen İşleri Müdürlüğü ile olacak ama köylerimizde beldelerimiz başta yol olmak üzere bütün hizmetler Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından takip edilecek" dedi.

"KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2 ŞEFLİK İLE HİZMET YAPACAK"

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'ndeki şeflikleri daha etkin olması için ikiye ayırdıklarını ifade eden Başkan Anlayan, "Bunu da Bolaman ve Elekçi Şefliği ile havza olarak ikiye ayırıyoruz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü altında iki tane şeflikten bir tanesi Bolaman havzasındaki belde ve köylerden sorumlu olacak bir diğeri de Elekçi havzasındaki köy ve beldelerden sorumlu olacak ve araç ekipmanları da ayrı olacak. Bolaman havzasında ki bir aracı Elekçi havzasındaki mahalleden beklemeyecekler, Elekçi havzasındaki bir aracı da Bolaman havzasında köyden beklemeyecekler çünkü bu zamana kadar hep bu konu problem olmuştu. Şimdi yerinde daha etkin çalışmak için böyle bir yapılanmaya gittik. Artık köy ve beldelerimizin hizmetlerini Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yapacak ve buna bağlı olarak da iki tane Bolaman ve Elekçi havzası şefliğimiz olacak. Ben inanıyorum ki bu vesileyle hizmetler daha sık takip edilecek ve ekiplerimizde daha etkin çalışacak. Şehir merkezinde mahallelerimiz Fen Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından bütün yatırımları takip edilecek. İnanıyorum ki bu yapılanma bizim yerinde daha kontrollü daha pratik daha seri bir şekilde hem de muhtarlarımız vatandaşlarımızın da muhatap bulma noktasında işlerinin kolaylaşacağı bir yapılanma olacak. Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim