• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Fatma Şahin’den DEAŞ’in şebeke suyuna zehir kattığı iddialarıyla ilgili suç duyurusu

Fatma Şahin’den DEAŞ’in şebeke suyuna zehir kattığı iddialarıyla ilgili suç duyurusu
Gaziantep'te arıza nedeniyle yaşanan su kesintisi sonrası teröristlerin suya zehir attığı yönünde sosyal medyadan yayılan iddialara tepki gösteren Büyükşehir...

Gaziantep'te arıza nedeniyle yaşanan su kesintisi sonrası teröristlerin suya zehir attığı yönünde sosyal medyadan yayılan iddialara tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iddiaları yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Şahin, "F 16'ların yapamadığını bilgi zehirliliği ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar" dedi.

Gaziantep'te bulunan Kartalkaya Barajı pompa sistemindeki arıza nedeniyle gün boyu kentte su kesintisi yaşanmıştı. Akşam saatlerine kadar süren kesinti nedeniyle sosyal medya üzerinden DEAŞ terör örgütü üyeleri tarafından baraj suyuna zehir atıldığı ve bu nedenle suların kesildiği ileri sürülmüştü. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına yeni alınan itfaiye araçlarının tanıtım programı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Fatma Şahin, su kesintisinin arızadan kaynakladığını söyleyerek, akşama kadar sürdürülen çalışmanın ardından suyun yeniden verildiğini söyledi. Kentin tamamına su verildiğini vurgulayan Başkan Şahin, sosyal medyada suya zehir atıldığı iddiasında bulunanların tespit edildiğini ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Başkan Şahin, "Maalesef hayatın içerisinde arızalar olabilir, biz zaten bunun için buradayız. Kartalkaya'da pompadan kaynaklanan bir arıza oldu. GASKİ Genel Müdürlüğümüz hemen teknik müdahaleyi yaptı ve arızadan dolayı gelen suyun kalitesi, "vatandaşlarımızın sağlığında sorun olmasın" diye mecburen suyu kestiler. Maalesef üzgünüm ki, suyun üzerinden, insan hayatı, toplum sağlığı üzerinden negatif bir şekilde anti propaganda yapan bir grup var. Bu grubun sosyal medya üzerinden yalan yanlış haberleri yaydığına şahit olduk. Türkiye hukuk devleti, bu yalan yanlış haberi yapan, yayan herkes için Büyükşehir belediyesi olarak suç duyurusunda bulunuyoruz ve ben bunun takipçisi olacağım. Şu anda da herhangi bir kesinti olmadan su verilmeye devam etmektedir. F16'ların yapamadığını toplumda bilgi zehirliliği ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Ben onları vatan haini olarak görüyorum. Bunu yapanlarla çerçevesinde mücadelem olacak. Onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

İsraf uyarısı

Şahin, küresel ısınma ve kuraklıktan dolayı su ihtiyacının karşılanması ile ilgili baraj gibi çeşitli yatırım ve çalışmaları olduğunu da anlattı. Su israfı yapılmaması konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Şahin, "Bir damla suya bir damla altın olarak bakmalarını istiyoruz. Elbette her alanda kullanmalıyız, çevre temizliği, bedensel temizlik ama bunu yaparken israf etmeden verimli bir şekilde kullanmaları için vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim