• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Fatma Ninenin Örnek Azmi

Fatma Ninenin Örnek Azmi
Malatya'da 86 yaşındaki Fatma Lal, İstiklal Marşı'nı okuyabilmek için okuma-yazma öğrenmeye karar verdi.

Malatya'da 86 yaşındaki Fatma Lal, İstiklal Marşı'nı okuyabilmek için okuma-yazma öğrenmeye karar verdi.

Malatya'da yaşayan 86 yaşındaki Fatma Lal'ın okuma azmi görenleri şaşırtıyor. İstiklal Marşı'nı okuyabilmek için Battalgazi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma-yazma kursuna katılan Fatma Nine yaklaşık 2 aydır okuma-yazma öğrenmek için büyük gayret sarf ediyor.

Rahatsızlığı nedeniyle bir süre derslere ara vermek zorunda kalan Fatma Nine'nin bu azmine karşılık halk eğitim merkezi yetkilileri derslere evde devam etme kararı aldı. Fatma Nine'ye öğretmeninin yokluğunda ise torunu ve aile bireyleri yardımcı oluyor.

İstiklal Marşı'nı çok seven ve şairi Mehmet Akif Ersoy'a dua eden Fatma Nine, ilerlemiş yaşına rağmen Allah'ın 99 İsmini de öğrenmiş durumda.

Herkesin okuma yazmayı sevmesini isteyen Fatma Nine ezberlediği İstiklal Marşı'nın da bir bölümümü okuyarak hedefinin kısa sürede tüm dizeleri ezberlemek olduğunu söyledi. İstiklal Marşı'nı yürekten sevdiğini ve tamamını okumak istediğini dile getiren Fatma Nine, "Kursa devam edeceğim inşallah" diye konuştu.

Halk Eğitim öğretmeni Muharrem Güde, alan taraması yaptıkları zaman Fatma Nine'nin okuma isteğini tespit ettiklerini belirterek, "Fatma Nine ile görüşerek kursumuza kazandırmış olduk. Zaman zaman ninemiz okula geliyor, kursa gelemediği günler de ise biz kendisini ziyaret ederek evde eğitimine devam ediyoruz. Fatma Nine'deki öğrenme azmini görünce bizde canla başla bu işi yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Gürsoy ise yaşının oldukça ilerlemesine rağmen Fatma Nine'nin İstiklal Marşı'nı okuma aşkına şahit olduklarını belirterek, "86 yaşındaki Fatma ninemiz büyük bir azim ve şevkle okuma-yazma için mücadele gösteriyor. Değişik yerlerde yaşın bahane edilerek okunmadığını görebiliyoruz. Herkesin Fatma nineyi örnek almasını arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Fatma Ninenin Örnek Azmi

Fatma Ninenin Örnek Azmi

Fatma Ninenin Örnek Azmi

Fatma Ninenin Örnek Azmi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim