• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Fatih Terim Parkı’nın adı değiştirildi

Fatih Terim Parkı’nın adı değiştirildi
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Fatih Terim Parkı'nın adının Metin Oktay Parkı olarak değiştirildiğini açıkladı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Fatih Terim Parkı'nın adının Metin Oktay Parkı olarak değiştirildiğini açıkladı. Başkan Taşdelen, "Vatandaşımız rencide olmuş, onlardan gelen bir talepti. Durumu bir kulüp polemiğine sokmamak için yine bir Galatasaraylı ama bütün Türkiye'nin sevdiği Metin Oktay'ın ismini verdik" dedi.

Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden ayrılmıştı. Bunun üzerine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, dün akşam saatlerinde "AlperTasdelen06" isimli resmi Twitter hesabı üzerinden, "Mahalle sakinlerinden gelen talep doğrultusunda Fatih Terim Parkı'nın adını Metin Oktay Parkı olarak değiştiriyoruz. Taçsız Kral'a saygıyla" notunu paylaştı.

Başkan Taşdelen, konuyla alakalı İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatih Terim'in son dönemlerde gazetelere yansıyan olayları olduğunu dile getirerek, "Bizim 2003 yılında açılmış olan Fatih Terim Parkımız vardı. Parkın isminin değiştirilmesi konusunda halkımız bize ulaştı. Muhtarlarımız, orada bulunan derneklerimiz, vatandaşların kendileri bana, belediyeye ve parktaki müdürlerimize ulaşarak parkın isminin değiştirilmesi talebinde bulundular. Biz halkımızın talebini yerine getirmiş olduk. Fatih Terim bu ülkeye çok zaferler kazandırmış, futbola çok hizmet etmiş bir milli takım teknik direktörü. Son yaşanılan olaylarda ben şunu gördüm; toplum bir yere taşıdığı kişiyi, o taşıdığı yerin konumuna uygun davranmasını bekliyor, topluma örnek olmasını bekliyor. O konumundan ari davranması vatandaşı rencide ediyor. Bunun sosyologlar tarafından iyi değerlendirilmesi lazım, Fatih hoca tarafından iyi okunması lazım. Çünkü parkın isminin değiştirilmesi konusunda yurttaş talepte bulunuyor. Vatandaşlar rencide olmuş, çünkü milli takımlar teknik direktörlüğü çok farklı bir olay, vatandaşın vergileriyle oradaki ücretler karşılanıyor. Toplum bir yere taşıdığı sanatçı, siyasetçi veya futbolcunun o taşıdığı yere uygun davranmasını bekliyor. Bu davranış olmayınca da halk tepki gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Durumu bir kulüp polemiğine sokmamak için yine bir Galatasaraylı ama bütün Türkiye'nin sevdiği Metin Oktay'ın ismini verdik"

Park isimleri konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Taşdelen, "Biz katılımcı bir belediyeyiz, halkla beraber yürütüyoruz. Hangi tesisi yapacağımız konusunda bile referandum yapmış bir belediyeyiz. Park isimlerine de çok özen gösteriyoruz. Şehidimiz Ömer Halisdemir olmak üzere diğer şehitlerimizin de isimlerini parklara veriyoruz. Daha bundan bir buçuk ay önce Şenol Güneş Spor Parkı'nı açtık ve hiçbir tepki söz konusu olmadı. Çünkü Şenol hoca Türkiye'yi milli takım teknik direktörü olarak dünya 3'üncüsü yapmış bir isimdi. Şu anda da İlhan Cavcav Parkı'nı yapıyoruz. Gençlerbirliği Başkanı olarak Ankara'ya da çok hizmet etmiş biriydi. Vatandaştan gelen bu isim değişikliği talebini değerlendirdik, durumu bir kulüp, takım polemiğine sokmamak gerekiyordu. Bu nedenle yine bir Galatasaraylı ama bütün Türkiye'nin seveceği sporcu kişilik Metin Oktay'ın ismini verdik. Metin Oktay hem sporculuk hayatında centilmen bir kişiliği olan biri hem de "Çankaya Mustafa Kemal'in ilçesidir" demiş kişidir. Bunu söyleyen isim Metin Oktay, Çankaya'ya çok yakışır bir isim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim