• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Fatih Hilmioğlu tahliye için başvuruda bulundu

5 yıldır Ergenekon’dan tutuklu bulunan yüksek şeker, karaciğer ve kanser hastası Prof. Fatih Hilmioğlu’nun avukatları tahliye için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu.

ERGENEKON davası kapsamında yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan kanser hastası, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun avukatları, müvekkillerinin tahliye edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de hukukçularına “Dosyayı inceleyin” talimatı verdi.

Kısa süre önce yine hastaneye kaldırılan ve hastalığının ilerlediği belirtilen Fatih Hilmioğlu’nun tutuksuz yargılanması için yeni girişimler gündeme geldi. Hilmioğlu’nun ‘hükmen tutuklu’ statüsünde olması nedeniyle Gül’ün af yetkisini doğrudan kullanmasının mümkün olamayacağı belirtiliyor. Ancak Hilmioğlu’nun avukatları Hayati Hilmioğlu ve Mehmet Sever, bireysel başvuru yoluyla AYM’ye başvurma kararı aldı. AYM’ye bugün verilen başvuru dilekçesinde, ileri düzeyde kanser hastası olan Hilmioğlu hakkındaki tutukluluk ve tutukluluğa devam kararıyla yaşam hakkının, uzun tutukluluk nedeniyle de kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği savunuldu.

Hilmioğlu’nun tedavisinin cezaevi koşullarında yapılmasının mümkün olmadığı yönündeki raporlara da yer verilen dilekçede şöyle denildi: “Müvekkilin cezaevi koşullarında hastalığı her gün ilerlemekte ve bir üniversitenin hepatoloji servisine sevk edilmeyerek tetkik ve tedavisi yaptırılmadığı için yaşama hakkı ihlal edilmektedir. Müvekkilimin sağlık durumu gün geçtikçe bozulmakta, ciddi biçimde ölüm riski ile karşı karşıya bulunmaktadır. Müvekkilin tutukluluğu makul süreyi aştığından güncel ve kişisel bir hakkı olan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı doğrudan zedelenmiştir. Müvekkilin hastalıkları hayatı için kesin tehlike teşkil etmesine rağmen tutukluluğuna devam olunması, ayrıca iki ayda bir üniversite hastanelerinin birinde takibi ve tedavisi yaptırılmayarak güncel ve kişisel bir hakkı olan yaşam hakkı doğrudan zedelenmiş bulunmaktadır.”

HEMEN TAHLİYE İSTENDİ

Hilmioğlu’nun hayati tehlikesinin devam etmesi sebebi nedeniyle ‘tedbiren tahliyesine’ karar verilmesi istenirken, imza atılan hak ihlallerinin telafisi için de 250 bin TL tazminata hükmedilmesi talep edildi. AYM kaynaklarından alınan bilgilere göre, Hilmioğlu’nun bireysel başvurusu ivedi olarak görüşülerek karara bağlanacak. AYM’nin hastalığı dikkate alarak Hilmioğlu’na tahliye kapısını açabileceği savunuluyor.

http://www.istanbulhaber.com

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim