• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Fatih Erbakan'dan çarpıcı açıklamalar

Fatih Erbakan'dan çarpıcı açıklamalar
SP Genel Başkan adayı Fatih Erbakan, "Ak Parti'nin 'biz gömlek değiştirdik' demesine rağmen milletimiz onlara Milli Görüş'ün devamı olduklarını düşünerek oy veriyor açıklamasında bulundu.
Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan Milliyet Gazetesi'nden Mehmet Gündem'e çarpıcı açıklamalar yaptı. 
 
"Erbakan doğmak ya da Erbakan olmak... Zor bir yolculuk. Bazılarının işi doğuştan kolay, bazılarının işi de doğuştan zor. Genelde kurucu ve karizmatik babalardan sonra çocukların işi daha da zorlaşıyor. Bunun bir travmaya dönüşmemesi için süreçlerin yaşanması ve ‘doğal liderlik’ döneminden ‘kazanılmış liderlik’ dönemine geçiş şart. Biz, hepimiz birbirimize benziyoruz. Siyasette de aynı, iş dünyasında da aynı, ailelerde de aynı.Güçlü olan daha çok güç istiyor, iktidarda olan kendinden başka kimseye güvenmiyor, yaşlılar gençleri “daha değil” diyerek küçümsüyor ve nihayetinde tecrübe atıl, bilgi öksüz, aksiyon hedefsiz bir yalnızlaşma yaşıyor... 

 

 
Milli Görüş içinden çıkan Ak Parti 12 yıldır iktidarda. SP ise düşük profilli bir seyir takip ediyor. Milli Görüş ideolojisi eriyor mu?
 
SP’ye ihtiyaç kalmadı yorumları da var fakat Milli Görüş’e bugün eskisinden çok daha fazla ihtiyaç var. SP bir dava partisidir. Partinin zor günleri olur ama toparlanır.
 
Erbakan’ın manevi mirası Ak Parti gibi...
 
AKP, Merhum Erbakan’ın manevi mirasına dayanarak iktidara geldi. 2002 de “Tayyip Bey’i Başbakan, Erbakan Hocamızı Cumhurbaşkanı yapacağız” diyerek oy topladılar. Hâlâ da bu mirasın nimetinden yararlanmaktadır. “Biz gömlek değiştirdik” demelerine rağmen milletimiz onlara Milli Görüş’ün devamı olduklarını düşünerek oy vermektedir, fakat maalesef bu büyük bir yanılgıdır.
 
Ak Parti ile SP arasında görünmeyen bir Erbakan mirası çekişmesi mi var?
 
Milli Görüş’ün adresi SP’dir ve yegane lideri Erbakan hocamızdı. Ardından da, Hocamızın işaret ettiği 8 istişare kurulu üyemiz var.
 
SP’de Erbakan gerilimi haberleri doğru mu?
 
Zannetmiyorum. Erbakan Hoca hayattayken, sözü son söz olurdu. Şimdi ise istişare kurulu, ittifakla bir karar alıp bunu deklare etseydi bizim hiçbir sözümüz olmazdı ama böyle bir ittifak yok.
 
Ak Parti Milli Görüş çizgisinden ne oranda saptı, gömlek ne oldu?
 
AKP, Milli Görüş’ün yolunu takip etseydi, 12 yıllık iktidarın ardından bugün Türkiye ekonomik, siyasi ve askeri açıdan bu coğrafyanın en güçlü ülkesi olurdu. Fakat AKP, siyasi, teknik ve manevi açıdan ciddi hatalar yapıyor. Devir aldığı bozuk düzenin vidalarını sıkmakla vakit geçirdi. Bozuk tezgâhın başındakiler apoletli olsun veya sarıklı olsun netice değişmez. 
 
Peki neden SP beklenen hamleyi yapamıyor?
 
SP teşkilatları son seçimlerde tüm partilerden daha çok çalıştılar. Eğer SP üst yönetimi Erbakan Hoca’nın bıraktığı manevi mirasına yeterince sahip olma azim, irade ve kapasitesini gösterseydi bu duruma düşülmezdi.
 
Genel başkan adaylığına nasıl karar verdiniz?
 
Görev istenmez verilir. Camianın kahir ekseriyet ve vefatından sonra Erbakan Hoca’yı daha iyi anlayan kitlelerin baskısı benim bu ağır görevi üstlenmemi gerekli kıldı.
 
‘SP’de ayrışma olmaz’
 
Sonuçta seçim var. Ya kazanamazsanız?
 
Takdir Allah’tan.
 
O zaman Erbakan efsanesi biter mi?
 
Bitirmez. Erbakan efsanesi benimle başlamadı ki benimle bitsin.
 
Partinin büyükleri ne diyorlar?
 
Büyüklerimiz davamıza aykırı bir söylem ve eylemde bulunmazlar. Onlar Milli Görüş tarihi boyunca Hak ve adaletten yana olmuşlardır. Asla kirli Oyun ve desiselere başvurmazlar.
 
Fakat Mustafa Kamalak da aday...
 
Hakkıdır. Allah hayırlısını nasip etsin.
 
Kazanamazsanız partide bir ayrışma olur mu?
 
Kimse istemez bir ayrışmayı. SP’de bu yanlışa izin vermeyiz ve aklımızda başka bir parti olamaz.
 
Siz kendinize Erbakan soyadıyla “toparlayıcı” bir misyon mu yüklüyorsunuz?
 
Taban öyle görüyor. Erbakan soyadının bir tutkal etkisi var.
 
Soyadınız Erbakan olmasaydı yine siyasete girer miydiniz?
 
Elbette. Bu bir iş değil, idrak ve sorumluluk konusu.
 
Sloganınız nedir?
 
Milli Görüş demek Erbakan demek.
 
‘Aramızda miras kavgası olmadı’
 
Erbakan’ın vefatından sonra kardeşler arasında miras kavgası haberleri çok konuşuldu.
 
Hayatı boyunca da kendisiyle uğraşan bazı şer mihraklar, vefatından sonra da böyle dedikoduları yayarak ailemizi ve misyonunu gölgelemeye çalıştılar.
 
Yani bir miras kavgası olmadı mı?
 
Zeynep hanımın açtığı Tereke Tespit Davası miras kavgası değildir, ama öyle yansıtıldı.
 
Peki aranızda bir dargınlık var mı?
 
Hayır. Biz kardeşiz ve sık sık bir araya geliyoruz.
 
‘Babam bana makam değil misyon bıraktı’
 
Babanız size siyasette bir misyon yüklemeye çalıştı mı, size bir rota çizmiş miydi?
 
Merhum liderimiz şahsımla ilgili bize özel bir yol haritası çizmedi. Oğlunu partiye genel başkan mı yapacaksın diyenlere, “ona delegelerimiz karar verir” diyen babam bana bir makam değil, misyon bıraktı ve hep onu işledi. Ben de bu davanın bir ferdi olarak yüklediği misyona sahip çıkmaya çalışıyorum.
 
AK Parti sizin üzerinizden SP’ye müdahale mi ediyor?
Evet bunu bende duydum ama, bu son derece ART niyetli büyük bir iftira. Bu da benim genel başkan olmamı engellemek isteyenlerin çıkardığı bir yalan. Milli Görüşün ilkelerine inananlara milletimizden başka hiçbir dahili ve harici güç etki edemez. Ayrıca böyle bir müdahalenin yapılmasında kullanılacak en son kişi herhalde benimdir.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim