• BIST 9548.09
  • Altın 2496.893
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.5715
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Fatih Erbakan: Yaşadığımız dünya İslam’dan nasibini alamadı

Fatih Erbakan: Yaşadığımız dünya İslam’dan nasibini alamadı
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "İçinde yaşadığımız dünya İslam'dan nasibini almamış, İslam'ın getirdiği temel prensiplerden haberi olmayan...

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "İçinde yaşadığımız dünya İslam'dan nasibini almamış, İslam'ın getirdiği temel prensiplerden haberi olmayan bir dünya olduğu için insanlığın saadet ve selamet içerisinde değil" dedi.

Kütahya'da Erbakan Vakfı Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen "Yeni bir dünya" konferansına katılan Erbakan, burada yaptığı konuşmada, bütün dünyada demokrasi nutukları atan güçlü ülkelerin Mısır'daki darbeye geldiği zaman sus pus olduklarını kaydetti.

Erbakan, şöyle konuştu: "Adaletin değil, çifte standartların hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. AB'ye üye ülkelerin nüfusu, dünya nüfusunun sadece yüzde 7 sine tekabül etmesine rağmen, dünyayı yöneten bir organizasyon hükmündeki G20'de tam 7 tane üye ülke ile AB ülkeleri temsil edilmektedir. Bu ne demek? Dünya nüfusunun yüzde 7 sini temsil edenler yönetimde yüzde 35 ile söz sahibi oluyorlar."

Siyonizm ve emperyalizmin, dünyada özellikle İslam alemine iki ayrı koldan operasyon yürüttüğünü belirten Erbakan, siyasi ve askeri operasyonlarla Müslüman ülkelerde iç karışıklıklar çıkartılarak, büyük İsrail projesinin hızla yürütüldüğünü savundu.

Operasyonların ana maddesinin, büyük İsrail için küçük devletler kurma stratejisi olduğunu öne süren Erbakan, şöyle devam etti; "Dünya siyonizmi, 5 bin seneden beri dünyayı sömürüyor ve asıl büyük hedefleri olan büyük İsrail hedefine ulaşmak için özellikle Ortadoğu'yu ve Müslüman ülkeleri karıştırıyor ve birbirine düşürüyor. Bugün tek bir stratejileri kalmıştır, oda büyük İsrail kurulacak. Büyük İsrail'in kurulması için, küçük Müslüman devletler ortaya çıkartılacak, küçük Müslüman devletlerin ortaya çıkabilmesi için, Müslüman devletlerin kendi içerisinde iç savaşlar çıkartılacak, bu iç savaşların çıkartılabilmesi içinde aynen Osmanlı'yı yıkarken uyguladıkları gibi mezhepçilik, milliyetçilik ve ırkçılık mikrobu kullanılacak. İşte bugün Ortadoğu'da, Irak'ta Suriye'de ve Türkiye'nin güneydoğusunda yaşadığımız sıkıntılar bu sebeple ortaya çıkmaktadır."

Konuşmanın ardından, Erbakan Vakfı Kütahya Şubesinin açılışı yapıldı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim