• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Fatih Erbakan: “’Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir’ diyerek Kudüs’ün yarısını İsrail’e teslim ediyorsunuz”

Fatih Erbakan: “’Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir’ diyerek Kudüs’ün yarısını İsrail’e teslim ediyorsunuz”
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Geçen hafta Müslüman devletler İstanbul'da "Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir" gibi bir açıklama yaptılar....

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Geçen hafta Müslüman devletler İstanbul'da "Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir" gibi bir açıklama yaptılar. İyi güzel de, Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ise Batı Kudüs ne olacak? Siz bu açıklamayla Kudüs'ün yarısını Siyonist İsrail devletine teslim ediyorsunuz" dedi.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesine tepkiler tüm Türkiye'de devam ediyor. Bugün Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Erbakan Vakfı tarafından Kudüs için miting düzenlendi. Mitinge konuşmacı olarak Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Filistin Büyükelçisi Fayed Mustafa, Erbakan Vakfı Bölge Sorumlusu Mehmet Aras ile dünyaca ünlü piyanist Stephane Belt katıldı. Mitinge KOTO, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, Hak-İş, Çelik-İş, Hizmet-İş, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen ve Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri de destek verdi. Miting alanında toplanan binlerce vatandaş ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atarak, Trump'ın Kudüs kararına tepki gösterdi.

"Amerika İsrail'i bu kadar çok seviyorsa alsın Alaska'ya götürsün diye toplandık"

'Seninleyiz Kudüs" mitinginde konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Kudüs bugün yeni bir Siyonist tehlike ile karşı karışıyadır. Siyonizmin kovboyu olan Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapmaya kalkmıştır. Bu küstah adım karşısında yapılması gereken boş laflar, sözlü kınamalar yerine mutlaka fiili adımlar atmak ve yaptırımlar ortaya koymak gerekir. Bugün burada Amerika İsrail'i bu kadar çok seviyorsa alsın Alaska'ya götürsün diye toplandık. Bugün bu insan seli ile "Ey Amerikan yönetimi, Ey İsrail, Ey dünya Siyonizmi kendinize gelin" diye toplandık. 21. Asrın Selahaddinleri olarak buradayız diye haykırmak için toplandık" dedi.

"İyi güzel de, Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ise Batı Kudüs ne olacak"

"Müslüman ülkelerin yöneticileri İsrail'in kurulduğu günden bu yana sürekli toplantı yapıyorlar" diyen Erbakan, "Toplan konuş sonra da bir bildiri yayınlayıp dağıl. Ne diyorlar bildiride "Efendim bu İsrail 1967 sınırlarına riayet etsin." Ne 1967'si? Bölgeyi 70 senedir kana bulayan bu çıban başının bu kanserli hücrenin bu bölgeden kaldırılıp atılması lazım. Amerika o çok sevdiği İsrail'i alsın başına çalsın. 1967 sınırlarına da dönülse, ilk kuruluşuna da dönülse bu kanserli hücrenin zararından kurtulamayız. Geçen hafta İstanbul'da Müslüman ülkelerin liderleri toplanıp bir açıklama yaptılar. Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir gibi bir açıklama. İyi güzel de, Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ise Batı Kudüs ne olacak? Siz bu açıklamayla Kudüs'ün yarısını Siyonist İsrail devletine teslim ediyorsunuz. Hani Kudüs sadece Filistin'in başkenti idi. Ne münasebetle Kudüs'ün yarısı bizim yarısı Siyonizmin olacakmış. Kudüs tam ve bütün olarak İslam'ındır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocaeli Müftüsü ve alandaki on binlerce vatandaş Kudüs için dua etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim