• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Fatih Çiftci STK Ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Fatih Çiftci STK Ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, memleketi Van'ın Erciş ilçesinde STK temsilcileri, iş adamları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, memleketi Van'ın Erciş ilçesinde STK temsilcileri, iş adamları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tertiplenen toplantının açılış konuşmasını Erciş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, hükümetin ilçeye yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı. Kentsel dönüşümün Erciş'in önemli bir sorunu ve sıkıntısı olduğunun altını da çizen Çiftci, bu sıkıntının giderilmesi için herkesin siyasi düşüncesini bir tarafa bırakarak, birlikte hareket edip ortak aklın gereğini yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, "İlçede yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'ni ilk kez Erciş eski Belediye Başkanı Sayın Zülfikar Arapoğlu, Ankara'da TOKİ ile yaptığı görüşmeler esnasında gündeme getirilmesiyle karar verildi. Bizler de sonuna kadar bu projenin arkasında durduk. Önemli mesafeler alındı, önemli adımlar atıldı. Burada bir takım algı operasyonları yapıldı. Kara propaganda sonucunda istediğimiz, arzuladığımız sonuçları alamadık. Geldiğimiz noktada bu şehrin olmazsa olmazı ve mutlaka yapılması gerektiğine inandığımızdan kentsel dönüşüm belki o gün siyasi hayatımıza bile mal oldu, ama sonuna kadar bizler bu projenin arkasında durduk. En son olarak yine takibimiz sonucunda Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve heyeti Ankara'ya geldi. Çeşitli görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler sonucunda Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İzzet Yağar ve heyetini TOKİ başkanımızla görüştürdük. Ardından, bir daha ben kendim TOKİ başkanıyla görüştüm. ETSO heyetini TOKİ başkanımızla bir kez daha görüştürdük ve süreci tekrar başlattık. İnşallah önümüzdeki günlerde hemşehrilerimizin, buradaki kanaat önderlerimizin, sivil toplum örgütlerinin, iş adamlarımızın desteği, katkısı ve olumlu yön vermesiyle uzlaşmalar iyi bir şekilde sonuçlanır, bizler de takipçisi oluruz. Bunu bir manipleye sebebiyet vermeden sağlıklı bir şekilde bitirmek gerekiyor. Artık bu yanlışa bir dur diyip sahiplenmemiz gerekiyor. Ve bu şehri yıkıntı, kötü görüntüden kurtarmamız gerekiyor. Bunu bir ortak akılla herkes siyası düşüncesinden herkes siyasi geleceğinden bir bir arınması ve bu şehrin önceliklerine sahip çıkmamız gerektiği kanaatindeyim. İnşallah bu konsensüste bu şehirde sağlanacak, bu yatırımlar da ardı ardına Erciş'e gelecektir" dedi.

Daha sonra toplantı sorulu cevaplı şekilde devam etti. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, ETSO yönetimi tarafından onuruna verilen yemeğe katıldıktan sonra AK Parti Erciş İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Fatih Çiftci STK Ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Fatih Çiftci STK Ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim