• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Fatih Çakır’dan Butik Hastane Müjdesi

Fatih Çakır’dan Butik Hastane Müjdesi
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Sağlık Bakanlığı'nın Zonguldak'a 3 adet butik hastane yapılmasına onay verdiğini ve bu hastanelerden...

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Sağlık Bakanlığı'nın Zonguldak'a 3 adet butik hastane yapılmasına onay verdiğini ve bu hastanelerden birinin de Ereğli ilçe merkezine yapılacağını açıkladı.

Kdz. Ereğli ilçesi için onayı alınan butik hastanenin eski devlet hastanesi binalarının bulunduğu bölge civarına yapılacağını dile getiren Çakır, 1000 metre kare yer bulmaları halinde 1-2 ay içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi. Çakır, "Sağlık Bakanlığı'nın Butik Hastane dediğimiz Halk Sağlığı Merkezi adı altında kurulan büyük hastanelerde ki yığılmaları engelleme adına ön hizmet verecek yerler. Bunlar yaklaşık 1000 metre kare alan üzerine kurulacak. 6 tane doktoru, aile halk sağlığı doktoru, 112 Servisi içerisinde barındıracağı butik hastane olacak. Zonguldak'a Sağlık Bakanlığı'nın bu proje ile ilgili 3 tane onayı var. Bu üç butik hastaneden biri Ereğli ilçe merkezine, biri Zonguldak İl Merkezine bir diğeri de Çaycuma İlçe Merkezi'ne yapılacak. Bu proje özellikle Ereğli ilçemiz için çok önemliydi. Çünkü yeni hastanenin şehir içerisinden alınıp Ömerli Mahallesi'ne taşınması o bölgedeki halkımızın eleştirilerine neden olmuştu. Bu nedenle yeni yapılacak butik hastaneyi eski devlet hastanemizin bulunduğu bölgeye yapmayı planlıyoruz. Eğer uygun yer bulunamazsa hemen bir bina kiralanacak ve 1-2 ay içerisinde halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bina bulamazsak hazine arazisi üzerine bir an önce yatırım programına aldırarak böyle bir butik hastaneyi Ereğli halkının hizmetine sunmak istiyoruz. O bölgeyi önemsememizin nedenlerinden biride orada öğrenci kampüsü olacak ve öğrenci yoğunluğumuz artacak. Hem de o bölgedeki vatandaşlarımızın hastanenin uzak olmasından dolayı bizlere sitemleri vardı. Bunu da ortadan kaldırmış olacağız. Şu anda 1000 metre kare yer arıyoruz, 1-2 ay içerisinde hizmete açabilmek. Bizim isteğimiz bu hizmeti bir an önce Ereğli halkımızın hizmetine sunmak. Şu anda geçici yer bulsak dahi o bölgede arsa bulmak kaydıyla butik hastanenin kendi binasını yapacağız. Ben bu hizmetimizin şimdiden Ereğli halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu hizmetin ilçemize kazandırılmasında başta milletvekillerimiz olmak üzere sağlık bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim