• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Fas’ta 22. uluslararası kitap ve yayın fuarı açıldı

Fas’ta 22. uluslararası kitap ve yayın fuarı açıldı
Fas Kralının kardeşi Prens Moulay Rachid, Majesteleri Kral 6'ıncı Mohammed'in himayesinde düzenlenen Uluslarararı Kitap ve Yayın Fuarı'nın açılışını...

Fas Kralının kardeşi Prens Moulay Rachid, Majesteleri Kral 6'ıncı Mohammed'in himayesinde düzenlenen Uluslarararı Kitap ve Yayın Fuarı'nın açılışını yaptı. Fas'ın Kazablanka kentinde bu yıl 22'incisi düzenlenen fuarın açılışında Fas Kültür Bakanı Mohammed Amine Sbihi, Dış Ticaretten Sorumlu Delege Bakan Mohammed Abbou ile Filistin Kültür Bakanı Ihab Bseiso hazır bulundu.

Prens Moulay Rachid açılış sonrası beraberindeki heyetle birlikte fuardaki Kültür Bakanlığı, Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı, İnsan Hakları Ulusal Konseyi ile bazı yerli yayınevlerinin standlarının yanında, Fransız Enstitüsü, Cervantes Enstitüsü, Latin Amerika ülkelerinden, Arjantin, Kolombiya, Şili, Panama, Paraguay, Venezuela, Peru, Dominik Cumhuriyeti ve bu yılın onur konuğu Birleşik Arap Emirlikleri'nin standlarını ziyaret etti.

Fuara bu yıl 45 ülkeden 650 yayınevi, basım, yayın, dağıtım kuruluşlarının yanısıra devlet kurumları, üniversiteler, dernekler, sivil toplum kuruluşları da katılıyor. Yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda 130'un üzerinde aktivite düzenlenecek. Konferans, kitap tanıtımı, çoçuklar için okuma atölyeleri, belli bir konu üzerine yuvarlak masa toplantıları, yazar ve okuyucu arası direk diyalog sağlayan toplantılar bunlardan bazıları.

Ayrıca, çeşitli ülkelerden gazeteci, yazar ve akademisyenler de fuara katılarak kitap imzalıyor veya çeşitli konularda konferans veriyor.

Öte yandan okullar öğrencilerini, farklı dillerde kitapların standlarda yer aldığı fuara, çeşitli etkinliklere katılmak üzere getiriyor.

Fas halkının yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Kitap ve Yayın Fuarı 21 Şubat'ta son bulacak.

Fas’ta 22. uluslararası kitap ve yayın fuarı açıldı

Fas’ta 22. uluslararası kitap ve yayın fuarı açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim