• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Faruk Loğoğlu: Ders almalıyız

Faruk Loğoğlu: Ders almalıyız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, mahalli seçimlerde başarılı bir performans gösteremediklerini belirterek "Bundan ders almalıyız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, mahalli seçimlerde başarılı bir performans gösteremediklerini belirterek "Bundan ders almalıyız" dedi.

Düşünce kuruluşu Avrupa Politika Merkezi'nin, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile ortaklaşa düzenlediği "Türkiye'deki mahalli seçimlerin değerlendirmesi: Gelecek ne getirecek?" panelinde konuşan Loğoğlu, "AK Parti'nin seçim zaferinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hakkındaki iddiaları avantaja dönüştürme başarısının belirleyici olduğunu" söyledi.

Loğoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sonucun hala belli olmadığını, önümüzdeki günlerde oyların yeniden sayılabileceğini fakat şahsen "CHP kazanmış olsa bile mevcut neticenin değişmesini beklemediğini" dile getirdi. Faruk Loğoğlu, "Çünkü daha önceki mahalli ve genel seçimlere kıyasla bu seçimlerde usulsüzlük ve hile iddiaları çok fazlaydı. Sadece birkaç şehirle sınırlı kalmadı, ülke geneline yayıldı" iddiasında bulundu.

CHP'nin 2009 mahalli seçimlerine göre oy oranını artırmasına, Ankara ve İstanbul'da başa güreşmesine rağmen Antalya gibi daha önce elinde tuttuğu bazı belediyeleri kaybettiğine dikkati çeken Loğoğlu, "Seçimdeki performansımızı başarılı görmüyorum. Bundan ders almamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Loğoğlu, mahalli seçimlerde beklediklerini alamadıklarını fakat cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde arzu ettikleri sonuca ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Faruk Loğoğlu, Haziran 2015'te gerçekleştirilmesi öngörülen genel seçimlerin "siyasi mülahazalarla muhtemelen öne alınacağını ve sonbaharda yapılabileceğini" kaydetti.

Panelde, gazeteci Semih İdiz ve Fatih Üniversitesi'nden Doç. Dr. İhsan Yılmaz da seçim sonuçlarını değerlendirdi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim