• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Faruk Çelik 'kanser' iddialarına cevap verdi

Faruk Çelik 'kanser' iddialarına cevap verdi
Faciadan 20 saat sonra konuşan Bakan Faruk Çelik, ''Neden Soma'ya gitmediği'' yönündeki bir soruya 'sağlık nedenleri' gerekçesiyle cevabını verdi.

Twitter'da AK Parti'ye yakın isimlerden Esat Ç. rumuzlu kullanıcı da Bakan Çelik'e kanser şüphesiyle radyasyon verildiği iddiasında bulundu. Çelik bugün Hürriyet'e konuştu ve iddiaları doğruladı. Çelik, 2 gün boyunca böbrek üstü bezlerinde belirlenen iki kitlenin tedavisiyle ilgili tetkikler yapıldığı ve radyasyon aldığını açıkladı.

 

ÇELİK KONUŞTU: RADYASYON VERİLDİ     

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik’in Soma faciasında bölgeye gitmemesi ve ortalarda görülmemesi spekülasyonlara neden olmuştuÇelik, Soma’ya gitmemesine yönelik eleştiriler ve bazı iddialara karşı, “sağlık nedeniyle” diyerek geçiştirmişti. Çelik, yaptığı değerlendirmede, iki gün boyunca böbrek üstü bezlerinde belirlenen iki kitlenin tedavisiyle ilgili tetkikler yapıldığını söyledi.

'İNSANLARLA TEMAS ETMEMEM GEREKLİ' 

Bakan Çelik’e belirli aralıklarla radyasyon verildi ve iki gün insanlarla temas etmemesi istendi. Sonuçlar, temiz çıktı. Bu sabah ikinci doz iğne için hastaneye giden Çelik’e doktorların tavsiyesi yine kimseyle görüşmemesi yönünde. Bu nedenle Çelik bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Soma’ya gidemeyecek.

BAKAN ÇELİK'İN DOKTORLARI DA KONUŞTU



Atatürk 
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Akçay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'te feokromasitoma (böbrek üstü bezi, daha az sıklıkla da sempatik sinir düğümlerinden köken alan tümörlerin oluşturduğu bir hastalık) tespit edildiğini belirterek, "Bu hastalık aralıklı olarak tansiyon atakları şeklinde seyrediyor. Buna müdahale etmediğimiz durumda ise tansiyon çok yükseklere çıkıp çok ciddi, hayatı tehdit eden durumlara da yol açabilirdi. Bu nedenle özellikle 3 gün Bakan Bey'i hastanedemisafir ettik. Bu süre içinde hem tetkiklerini hem de tedavisini tamamladık" dedi.

FACİA İÇİN İLK DEĞERLENDİRME

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, Soma’da meydana gelen facianın üzerinden 20 saat geçtikten sonra ilk değerlendirmesini dün Hürriyet’e yaptı. Çelik, facianın yaşanmasının ardından “ortada görünmediği” iddialarına, “Tüm bakanlık olarak ilk andan itibaren oradayız. Kriz masası kurduk. Ben de Cumhurbaşkanı ile Soma’ya gidiyorum'' demişti.

Akşam saatlerinde basının karşısına geçen 
Çelik, gazetecilerin ''Neden Soma'ya gitmediniz?'' sorusuna da ''Gitmeme durumum sağlıkla ilgili'' yanıtını vermişti.

'GİDEMEME DURUMUM SAĞLIKLA İLGİLİ'

Ak Parti’nin Twitter fenomenlerinden Esat Ç. ise bugün şok bir iddia ortaya attı ve ''Bakan Faruk Çelik'e dün "kanser şüphesi" teşhisiyle radyasyon verildi ve en az bir gün boyunca insanlara temas etmemesi gerekiyordu'' diye yazdı.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim