• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

’Faroz’ Ve ’Arafilboyu’ İçin Halk Oylaması Süreci Başladı

’Faroz’ Ve ’Arafilboyu’ İçin Halk Oylaması Süreci Başladı
Bir süredir Trabzon'da tartışma konusu olan Ortahisar ilçesi Yalı Mahallesi'nin isminin eski ismi olan Faroz Mahallesi, Esentepe Mahallesi'nin de isminin "Arafilboyu"...

Bir süredir Trabzon'da tartışma konusu olan Ortahisar ilçesi Yalı Mahallesi'nin isminin eski ismi olan Faroz Mahallesi, Esentepe Mahallesi'nin de isminin "Arafilboyu" olarak değiştirilmesiyle ilgili imzalı halk oylaması süreci başladı.

Ortahisar Belediyesi, Yalı Mahallesi sakinlerinin mahallelerinin eski ismi olan Faroz Mahallesi olarak değiştirilmesine yönelik 750 imzalı dilekçeleri neticesinde Yalı Mahallesi muhtarlığında halk oylaması düzenliyor. Ortahisar Belediyesi Meclisi'nin almış olduğu karar gereği mahallede 15 Ocak-15 Şubat 2016 tarihleri arasında imzalı referandum yapılacak. Daha önceden Ortahisar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü ile üç meclis üyesinin yaptığı alan araştırması neticesinde mahallede 27 iş merkezinin adında hâlâ Faroz isminin geçtiği tespit edilmişti. Her gün saat 08.00'de başlayacak imzalı referandum akşam saat 17.00'a kadar sürecek. Vatandaşların imza atma işlemleri Ortahisar Belediyesi'nin denetim ve gözetimi altında yapılacak. Yalı Mahallesi'nde seçmen olarak oy kullanan ve seçmen kütüklerinde adı geçen aynı zamanda Yalı Mahallesi'nde oturan bütün vatandaşlar muhtarlık binasına gelip nüfus cüzdanlarıyla birlikte Yalı Mahallesi'nin isminin Faroz olarak değiştirilmesine "Evet" ya da "Hayır" diyorum şeklinde imza atacak. İmzalı halk oylaması sonucunda ortaya çıkacak karar doğrultusunda da nihai kararı Ortahisar Belediye Meclisi verecek ve ismin değişip değişmeyeceğini karara bağlayacak.

Esentepe Mahallesi'nin isminin de Arafilboyu olarak değiştirilmesi için de aynı oylama yapılırken, bu mahallede de süreç 15 Şubat tarihinde son bulacak.

’Faroz’ Ve ’Arafilboyu’ İçin Halk Oylaması Süreci Başladı

’Faroz’ Ve ’Arafilboyu’ İçin Halk Oylaması Süreci Başladı

’Faroz’ Ve ’Arafilboyu’ İçin Halk Oylaması Süreci Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim