• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Fair Play Kervanı Düzce Üniversitesinde

Fair Play Kervanı Düzce Üniversitesinde
Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliğiyle üniversitelerde fair play felsefesinin geliştirilmesi...

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliğiyle üniversitelerde fair play felsefesinin geliştirilmesi ve yayılması amacıyla düzenlenen "Fair Play Üniversiteler Kervanı" başlıklı program, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Program öncesinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve davetli konuşmacılardan oluşan heyet, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a hizmet madalyası ve hediye, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin ile Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş'e de hizmet madalyası takdim edildi.

Rektörlük ziyaretinin ardından "Fair Play Üniversiteler Kervanı" başlıklı programa geçildi. Dünya Fair Play Karikatür Sergisi'nin açılışıyla başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar gerçekleştirdi.

Fair Play Kervanı'na dahil olmaktan ve bu etkinliği düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Rektör, fair play anlayışının bir davranıştan daha çok hayat tarzı ve hayata bakışla ilgili olduğunu ifade ederek programın hayatta yeni başlangıçlara vesile olmasını diledi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) Spor Bilimleri Fakültesi adı altında eğitim hayatına devam edecek olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Rektör, Spor Bilimleri Fakültesi'nin kuruluş sürecinde başta Prof. Dr. Kürşat Karacabey ve öğretim üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Salondaki Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimize hitaben "Sizler mezun olduktan sonra Fakültemizin bayrağını fair play anlayışıyla çalıştığınız kurumlarda ve hayatınızın her alanında gururla dalgalandıracaksınız" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Program, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran'ın konuşmalarıyla devam etti. 1908 yılında kurulan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Ülkemizin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Perviz Aran, TMOK'un olimpik hazırlıklar, çocuk ve gençlere yönelik gelişim projeleri ve herkes için spor faaliyetleri gibi çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi. Sporcu gençlere seslenen Aran, sporun her alanında aktif olmaları, federasyonlarla işbirliği içerisinde bulunmaları ve yabancı dillerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının sonrasında Türk sporuna katkılarından dolayı sırasıyla BESYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey'e, Fair Play Ödülü sahipleri; Gazeteci İhsan Çetin'e ve Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk'e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'ye, Türkiye Boks Şampiyonu Öğrenci Buse Naz Çakıroğlu'na, Öğretim Üyeler Yrd. Doç. Dr. Nurper Özbar ve Yrd. Doç. Dr. Reşad Sadık'a, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Taşkıran'a hizmet madalyaları takdim edildi.

Madalya takdiminin ardından programın panel bölümüne geçildi. Prof. Dr. Yavuz Taşkıran'ın moderatörlüğünü yaptığı programda; Dünya Fair Play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Donuk, Gazeteci ve Fair Play Ödülü sahibi İhsan Çetin, Fair Play Ödülü sahibi İsmail Şentürk, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Fair Play Komisyonu Üyeleri Haldun Domaç ve Teoman Güray, şampiyon öğrencimiz Buse Naz Çakıroğlu ve Fair Play Komisyonu Üyesi Semra Demirer sunumlarını gerçekleştirerek fair play konusuyla ilgili yaşadıkları sportif olayları, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Soru-cevap şeklinde devam eden program, davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Fair Play Kervanı Düzce Üniversitesinde

Fair Play Kervanı Düzce Üniversitesinde

Fair Play Kervanı Düzce Üniversitesinde

Fair Play Kervanı Düzce Üniversitesinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim