• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Faik Tunay: İktidar istediği sonucu çıkarabilir

Faik Tunay: İktidar istediği sonucu çıkarabilir
CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde 4 bakan hakkında kurulan komisyonda iktidar partisinin sayısal çoğunluğa dayanarak istediği sonucu çıkarabileceğini söyledi. Meclis TV'nin yayınının olmadığı bir günde gör

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde 4 bakan hakkında kurulan komisyonda iktidar partisinin sayısal çoğunluğa dayanarak istediği sonucu çıkarabileceğini söyledi. Meclis TV'nin yayınının olmadığı bir günde görüşmelerin yapılmasının ise haklarındaki iddiaların doğruluğu yönündeki iddiaları güçlendirdiğini vurguladı.

iktidar-partisi-sayisal-cogunluga-dayanarak-5996077_o.jpg

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tunay, son yıllarda özellikle sentetik uyuşturucu ve uyarıcıların çeşitlenmesi ve bu maddelerin daha kolay erişilebilir hale gelmesinin madde bağımlılığını giderek daha önemli bir sosyal yaraya dönüştürdüğünü ifade etti. Meclis'e araştırma önergesi verdiğini belirten Tunay, sokaklarda bonzai sentetik uyuşturucu kullanımının arttığına dikkat çekti. Çok tehlikeli olan bu uyuşturucu maddenin tek seferde bile ölüm riski oluşturabildiğini belirten Tunay, bonzainin zamanın en tehlikeli uyuşturucuları arasında olduğuna dikkat çekerek, içindeki maddelerin ise sadece 1/4'ünün tespit edilebildiğini söyledi.

Tunay, çocuk cinayetlerinin son dönemde tartışıldığını hatırlattı. Toplumda konuya ilişkin bir hassasiyet olduğuna dikkat çeken Tunay, çocuk cinayetlerini işleyenlerin yüzde 70-80'inin bonzai sentetik uyuşturucu kullandığını vurguladı.

Başbakan'a bonzai sentetik uyuşturucuyla ilgili bir mektup yazdığını dile getiren Tunay, Başbakan'ın bu konulara hassasiyeti olduğunu ifade etti. Tek sayfalık mektubun bugün Başbakan'a gönderileceğini ve mektupta istatistik veriler olduğunu kaydetti. Bonzainin ülkeye girişinin yasaklanması gerektiğini belirten Tunay, birçok Avrupa ülkesinde maddenin yasaklandığına dikkat çekti.

4 bakan hakkında kurulan komisyonla ilgili bir soruya ise Tunay, toplumsal vicdanın ne dediğini önemsediğini söyledi. İktidar ile kendilerinin konuya bakış açılarının farklı olduğunu dile getiren Tunay, değerlendirmeleri milletin yapacağını kaydetti. AK Parti'nin seçimde büyük başarı ile çıktığını ama bunun bazı şeylerin üstünü örtemeyeceğini anlatan Tunay, komisyonun çalışmalarını takip etmek gerektiğini belirtti. Komisyonun akamete uğramaması gerektiğini söyledi.

Bakanların açıklamalarının kendisini tatmin edip etmediğine ilişkin bir soruya da Tunay, "Beni neden tatmin etmedi; madem çok eminler, atılan iddiaların geçersiz olduğunu söylüyorlar; neden Meclis'te pazartesi günü Meclis TV yayını olmadığı bir gün yapıldı? Keşke diğer günler yapılsaydı, herkes izleseydi. Ona göre objektif olarak bir karar versin.
Hiç kimse bir başkasına zarar veremez. Milyonlar bunu izleyip ona doğru veya yanlışı söylüyorlar deselerdi. Haklarındaki iddiaların doğruluğu yönündeki iddiaları güçlendirdiler." şeklinde konuştu.

Komisyondan iktidar partisinin sayısal çoğunluğa dayanarak istediği sonucu çıkarabileceğine dikkat çeken Tunay, iyi niyetli olarak yine de böyle bir yola başvuracaklarını düşünmediğini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim