• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Fahri doktora alan Topbaş, rektörle selfie çekti

Fahri doktora alan Topbaş, rektörle selfie çekti
Marmara Üniversitesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a fahri doktora ünvanı verildi.

Marmara Üniversitesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a fahri doktora ünvanı verildi. Beratını alan Topbaş'ın rektör Mehmet Emin Arat ile sahnede selfie çekmesi ilginç görüntülere sahne oldu.

133. kuruluş yıldönümünü kutlayan Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen törende İBB Başkanı Topbaş'a fahri doktora ünvanı verildi. Törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Arat öğrentim üyeleri, akademisyenler, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri korosu, İstanbul şarkılarından olan bir müzik dinletisi sundu.

Öğrenci sayısı ve imkanları ile Marmara Üniversitesi'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Arat, 1982 yılında okulun Marmara Üniversitesi'ne dönüştürüldüğünü belirtti. Arat, "Ülkemizin muasır medeniyet yolunda yeniden inşası ve bugünlere gelmesinde emeği geçen sayısız devlet adamı, ilim insanı, siyasetçi, bürokrat ve işadamını yetiştiren üniversitemizde geleceğin teminatı olan gençlerimize dünya standartlarında eğitim verme gayreti içindeyiz." dedi.

Marmara Üniversitesi'nin yeni eğitim imkanları ve alanları kazanması kapsamında Maltepe'deki Kenan Evren Kışlası arazisinin üniversiteye kazandırılması konusunda da çalışmaların son aşamaya geldiğini hatırlatan Arat, Başkan Topbaş için de hayranlık uyandıran hizmet ve gayreti ile şehrin tarihine geçecek icraatlara imza attığını dile getirdi.

'AFEDERSİNİZ OKULUN GÜREŞ TAKIMINDAYDIM'

Aldığı doktora ünvanının kendisine çok daha fazla sorumluluk yüklediğini belirten Kadir Topbaş şöyle konuştu: "50-60 yıl sonra bu koltuklarda başkaları olacak, başkaları konuşuyor olacak. Hep böyle bakarım, o halde nedir kavga çekişme ve gerginlikler diye düşünüyorum. 1965 yılında bu salonda, afedersiniz güreş takımında olduğum için güreş yapmıştım. 1965'ten bahsediyorum. Benim için böyle bir anısı var. Yıllar geride kalmış. Şimdi burdayım, bahsettiğim gibi gelecekte de başkaları olacak. Öğrenciler bizden bahsedecekler, isteriz ki güzel izler bırakalım. Yaşamaktan gurur duydukları bir şehir olsun. Bir başka ülkeye özenmedikleri, bir başka ülkenin de özendiği bir şehir haline getirelim." ifadelerini kullandı.

Törende Topbaş'ın özgeçmişi ile birlikte, üniversite senatosunun fahri doktora verilmesine yönelik kararı da okundu. Prof. Dr. Arat, senato karının okunmasının ardından Başkan Topbaş'a fahri doktora beratı vererek cübbe giydirdi.

SAHNEDE SELFİE

Törende Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı da Topbaş'a, öğrenci olduğu dönemden kalan bir fotoğrafını hediye etti. Törenin en dikkat çekici anlarından birini Topbaş'ın selfie çektireceğini söylemesi oluşturdu. İlk kez selfie çekeceğini söyleyen Topbaş, rektör Arat ile birlikte sahnede izleyicileri arkasına alarak poz vererek selfie çekti. Selfie çekilme anları salonunda ilginç görüntüler oluşturdu.

Fahri doktora alan Topbaş, rektörle selfie çekti

Fahri doktora alan Topbaş, rektörle selfie çekti

Fahri doktora alan Topbaş, rektörle selfie çekti

Fahri doktora alan Topbaş, rektörle selfie çekti

Fahri doktora alan Topbaş, rektörle selfie çekti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim