• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Faciadan kurtulan genç işi: Ümidimi kesmişken ışığı gördüm

Faciadan kurtulan genç işi: Ümidimi kesmişken ışığı gördüm
Ermenek’te ocağa su bastığını ilk fark eden ve arkadaşlarını uyaran madenci Mesut Öner, yaşamla ölüm arasındaki o anları anlattı.

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında suyu ilk fark eden ve arkadaşlarını uyaran 22 yaşındaki Mesut Öner, madenden nasıl kurtulduğunu “Dumandan etkilenmeme rağmen suyun içinde 350 metre koşup, bin 100 basamak merdiven çıktım. Nefes alamamaya başlamış, adım atacak halim kalmamış, artık yaşam ümidimi kesmiştim. Ancak gördüğüm ışık umudum oldu” diye anlattı.

Mesut Öner, yaşadıklarının etkisinden kurtulamıyor. Bir yıldır çalıştığı madende olay günü, evden getirdiği tostu 10 dakikada yedikten sonra yukarıdan sulu kömür gelmeye başladığını fark ettiğini belirten Öner, hemen diğer bacaya geçtiğini söyledi.

‘Su geliyor kaçalım’

Oradaki dört kişiyi, “Baca göçüyor, sulu kömür geliyor” diye uyardığını dile getiren Öner, “Ahmet abi, ‘bir bakayım geleyim’ dedikten hemen sonra, ‘su geliyor, hadi kaçalım’ dedik. O sırada Hasan Tuncer, ‘diğer bacadaki arkadaşlara haber vereyim’ diyerek yanımızdan ayrıldı” dedi. Arkadaşlarına “Su bastı hadi gidelim” dedikten sonra koşmaya başladıklarını söyleyen Öner, şunları anlattı:

'IŞIĞI GÖRMESEYDİM KENDİMİ BIRAKACAKTIM'

“Yaşam ile ölüm arasında gidip geldim. Dumandan etkilenmeme rağmen suyun içinde 350 metre koşup, bin 100 basamak merdiven çıktım. Nefes alamamaya başlamış, adım atacak halim kalmamış, artık yaşam ümidimi kesmiştim. Ancak gördüğüm ışık umudum oldu. Işığı görmeseydim ümidimi kesmiş, kendimi bırakacaktım. Suyun şiddetinden vagonların çarpışma sesini duydum. Koştukça arkamdan da su geldiği için geriye dönüp bakamadım bile. İçeride kalan arkadaşlarımıza haber veremedik diye kendimi kötü hissediyorum. Bir yandan suçlu hissediyorum.”

'YEMEK İŞİNİ DIŞARI ALALIM'

Öner, dışarı çıktıktan sonra kusmaya başlayınca hemen çevredekiler ne olduğunu sorunca durumu anlattığını belirterek, “Olaydan iki hafta önce, ‘yemek işini dışarıya alalım’ demiştik. İçeride şu an mahsur kalan şefimiz, ‘9 maden ocağı karar aldık. İçeride yenilecek. O karardan dışarıya çıkamayız’ demişti. 3 aydır maaş alamıyorduk. Hatta olayın olduğu gün maaşımızın yatacağını söylemişlerdi” diye konuştu.

zfmn4_1414844002_8782.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim