• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Facebook beyin takımından Tomas Mikolov, öğrencilerle bir araya geldi

Facebook beyin takımından Tomas Mikolov, öğrencilerle bir araya geldi
Mevlana Üniversitesi, Facebook beyin takımında bulunan Tomas Mikolov'u ağırladı.

Mevlana Üniversitesi, Facebook beyin takımında bulunan Tomas Mikolov'u ağırladı. Facebook'un sanal gerçeklik projesi olduğunu aktaran Mikolov, "Ayrıca insan etkisi olmadan yolda gidebilen araçların (Sole Driver System) geliştirilmesi de Facebook'un projeleri arasındadır." dedi.

Tomas Mikolov, Mevlana Üniversitesi öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi. Facebook ile ilgili bilgiler veren Mikolov, dil modellemesi ve yapay zeka üzerine yaptığı çalışmalardan bahsetti. California'da Google'da çalıştıktan sonra 70'e yakın bir ekibin birlikte çalıştığı Facebook araştırma takımına geçtiğini belirten Mikolov, Facebook'un gelecekteki projeleri ile bilgi verdi. Facebook'un sanal gerçeklik (Virtual Reality) projesinin olduğunu dile getiren Mikolov, "Ayrıca insan etkisi olmadan yolda gidebilen araçların (Sole Driver System) geliştirilmesi de Facebook'un projeleri arasındadır." diye aktardı.

Yapay zekadan yola çıkarak insanın bilgisayara karşı aşkından bahsedilen "HER" (Aşk) filminde anlatıldığı gibi gerçek hayatta da böyle bir şeyin zamanla olup olamayacağı sorusu üzerine konuşan Mikolov, insan ve hayvan biyolojik birer varlık olduğu için bilgisayarların o seviyede bir standart yakalamasının çok mümkün olamayacağını düşündüğünü belirtti. Mikolov, çok yakın zamanda bu yönde çalışmaların ne kadar çok ilerlediğini göreceklerini fakat insan ve bilgisayarın filmdeki gibi duygusal olarak birbirlerine beşeri bir ilişki duymasının zor olduğunu vurguladı.

"HEDEFLERİNİZDE ISRARCI OLUN"

Öğrencilere gelecekleri adına tavsiyelerde bulunan Tomas Mikolov, kendisinin 33 yaşında olduğunu ve hedeflerine doğru ısrarlı bir şekilde yürüdüğü belirtti. Hedeflerde ısrarcı olunması gerektiğini vurgulayan Mikolov, "Çalışmalarınızda yorgunluk gösterip bırakmayın. Karışık durumların öğrencilerde yılgınlık oluşturabilir. Çalışmaların mutlaka insanlarla paylaşılması gerekir. Bilimsel aktivitelere katılarak farklı fikirlerle buluşun ve elde ettiğiniz sonuçlarla daha iyisine ulaşmaya çalışın." dedi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim