• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Ezinepazar’da Ceviz Fidanları Toprakla Buluştu

Ezinepazar’da Ceviz Fidanları Toprakla Buluştu
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu ile Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ile birlikte İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje...

Amasya'nın Ezinepazar köyünde ceviz fidanları toprakla buluştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu ile Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ile birlikte İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje kapsamında Ezinepazar köyündeki aşılı ceviz ağaçlandırma sahasına fidan diken Amasya Valisi İbrahim Çomaktekin, "Orman köylülerinin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bu tür çalışmalar yapılıyor. İl Özel İdaresi olarak Orman Bölge Müdürlüğümüzden destek alarak aşılı ceviz fidanı projesini uygulamaya geçiriyoruz" dedi.

Kırsal alandaki vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesine dönük alt yapı, ulaşım, eğitim ve sağlık olmak üzere çok önemli hizmetler sürdürdüklerine değinen Vali Çomaktekin, "Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir ve refah düzeylerinin yükseltilmesi, burada doğup büyüyen insanların bu bereketli topraklardan daha fazla faydalanabilmesi ve istihdam edebilmesi için önemli projelerimiz oluyor" diye konuştu.

Hava ve iklim şartları ile toprak yapısına göre bu projeler belirlendiğini anlatan Çomaktekin, "Yaklaşık olarak 186 bin TL'yi bu proje için harcayıp sizlere katkıda bulunacağız. Projenin başarılı olması Ezinepazar köyü halkının projeyi sahiplenerek evladı gibi koruyup, büyümesi ve gelişmesi için kaktı vermekle olacaktır. Doğrudan doğruya Ezinepazar köyü halkının istifade edeceği, gelir döngüsünün size geri döneceği bir projedir. Arzu ettiğimiz neticeyi alacağımıza inanıyorum. Bu çalışmada katkıda bulunan İl Özel İdaremize, Orman Bölge Müdürlüğümüze ve İŞKUR'daki işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu da 197 dekarlık ağaçlandırma sahasındaki 3 bin 80 adet ceviz fidanlarının bin metre rakıma kadar dikilebilen, verimli, ince kabuklu, ilkbaharın geç donlarına dayanıklı ve geç çiçek açan çeşitlerden seçildiğini söyledi.

Ezinepazar’da Ceviz Fidanları Toprakla Buluştu

Ezinepazar’da Ceviz Fidanları Toprakla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim