• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Eyyübiye Belediyesi’nden UNESCO İçin Büyük Adım

Eyyübiye Belediyesi’nden UNESCO İçin Büyük Adım
Şanlıurfa'da Eyyübiye Belediye Başkan Mehmet Ekinci, Şanlıurfa mutfağı ve kültürünün tanıtılması amacıyla düzenleyecekleri "Yemek Yarışması"...

Şanlıurfa'da Eyyübiye Belediye Başkan Mehmet Ekinci, Şanlıurfa mutfağı ve kültürünün tanıtılması amacıyla düzenleyecekleri "Yemek Yarışması" lansman toplantısı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "1.Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nın finansmanı olduk. 25-26-27 Mart 2016 tarihlerinde Şanlıurfa Agua Parkta, 1.Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası düzenlenecektir. 3 gün sürecek yarışma 27 dalda düzenlenecek. Yarışmaya Şanlıurfa'dan ev hanımları, lise ve üniversite öğrencileri, aşçılar ve usta aşçılar olmak üzere toplam 400 kişi katılacak. Bu şampiyona Tüm Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu ve bağlı federasyonlarla, doğu ve güneydoğu bölgesinde ilk defa düzenlenecektir. Ülkemizde ve bölgemizde gastronominin gelişimi, yöresel mutfağımıza sahip çıkma bilincinin gelişmesi ve iç turizm hareketliliğinin sağlanması açısından önemli olan bu şampiyonayı ev sahipliği yapacağız" dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye düzenlemiş olduğu programdan dolayı teşekkür eden Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Asbaşkanı Ömer Atan'da "Düzenlenecek olan şampiyona çok önemli. Şampiyonanın birinci gününde ev hanımları yarışacak. İki ve üçüncü gününde ise Türkiye genelinden katılan yarışmacılar olacak. Bu yarışmanın ilkiyle birlikte uluslararası düzeye taşınmasının adımı da atılmış olacak. Yurt dışında birçok ülkeyi gezdim. Bizim kadar yemek kültürü olan, lezzet taşıyan başka bir ülke daha görmedim. Türkiye mutfağından sonra yurt dışındaki ülkelerde deyim yerindeyse aç kaldık" diye konuştu.

Eyyübiye Belediyesi’nden UNESCO İçin Büyük Adım

Eyyübiye Belediyesi’nden UNESCO İçin Büyük Adım

Eyyübiye Belediyesi’nden UNESCO İçin Büyük Adım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim