• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Eyyübiye Belediyesinden Madde Bağımlılığı Semineri

Eyyübiye Belediyesinden Madde Bağımlılığı Semineri
Eyyübiye Belediyesi ve Hayat Vakfı işbirliği ile Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Uyuşturucu ve...

Eyyübiye Belediyesi ve Hayat Vakfı işbirliği ile Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı" seminerine çok sayıda vatandaş ve genç katıldı.

Eyyübiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen seminerde vatandaşlara uzman psikologlar tarafından uyuşturucuların zararları sinevizyon gösterimi eşliğinde anlatıldı. Seminere Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili İlhami Günbeği, TKDK İl Koordinatörü Sadık Yetim, ASPİM Müdürü Murat Demirkol, belediye meclis üyeleri, idari ve mülki amirler ile vatandaşlar katıldı. Bağımlılık nedir sorusu ile seminere başlayan Psikolog Hatice Şen, bağımlılıkta önemli etkenler, madde kullanımını engelleme, madde kullanan gence nasıl yaklaşılmalı gibi birçok konuda katılımcıları aydınlattı. Farkındalık oluşturmak için hazırlanan program çerçevesinde velileri aydınlatan Şen, gençlerin ve çocukların zararlı maddelerden uzak tutulmasındaki en önemli etkenin aile bağları olduğunu açıkladı. Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa katılarak madde bağımlılığı hakkındaki düşüncelerini katılımcılara aktaran Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği:"Eyyübiye Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik anlamında bugüne kadar maddi bağımlıları konusunda gerçekten üzerimize düşen bir görevi yerine getirmeye devam ediyoruz. Bugüne kadarda birçok konferans, seminer ve çalışmalar yaptık. Osmanlı mahallemizde madde bağımlıları ile yaptığımız çalışmalarımız şuanda projelendirilmiştir. Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'de bu konuda Ankara'da görüşmeler içerisindedir. Bu projemiz Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'mız ve Sağlık Bakanlığımızla birlikte oluşturacağımız bir projedir. Şanlıurfa genelinde 30 bin ailenin bu anlamda 30 bin kişinin madde bağımlıları konusunda sıkıntılarının olduğu biliyoruz. Bu konu birinci derece de önem arz eden bir konudur. Önleyici, kısıtlayıcı projelere başvurmaktır. Madde Bağımlıları başlamadan önce önlemler alınmalıdır. Ama Madde Bağımlıları oluştuktan sonrada bunun rehabilitesi anlamında çalışmaların yapılması gerekiyor" dedi. Özellikle son zamanlarda ülke gündemini bol miktarda meşgul eden madde bağımlılığının çok önemli bir sorun olduğunu, bunun toplumsal duyarlılıkla aşılabileceğine dikkat çeken Hayat Vakfı üyesi Psikolog Hatice Şen, "Bağımlılığın tedavi edilebilen tekrarlayan bir hastalık olduğunu biliyoruz. Bu konuya ilişkin yeterli bir toplumsal duyarlılık oluşturamadığımızı düşünüyorum. Ülkemizdeki bağımlılık oranının yurtdışına göre az olması bizde hala aile kavramının korunduğunu gösteriyor. Ve bu kavram sayesinde gençler bu tip bir bağımlılığa daha az meylediyor. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değildir. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Herkes madde bağımlısı olabilir. Her ilde olacak şekilde tedavi merkezlerinin sayısı artırılmalıdır. Önemli olan kişinin bağımlı olduğunu kabul edip tedavi süreci için bu merkezlere başvurmasıdır" diye konuştu.

Eyyübiye Belediyesinden Madde Bağımlılığı Semineri

Eyyübiye Belediyesinden Madde Bağımlılığı Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim