• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Eyyübiye Belediyesi Mevsimlik Tarım İşçilerine Sahip Çıkıyor

Eyyübiye Belediyesi Mevsimlik Tarım İşçilerine Sahip Çıkıyor
Eyyübiye Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan mevsimlik tarım işçilerinin kamu hizmetlerine erişimini sağlayacak projeye öncülük...

Eyyübiye Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan mevsimlik tarım işçilerinin kamu hizmetlerine erişimini sağlayacak projeye öncülük etti.

Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Harran Üniversitesi öncülüğünde, Başkent Üniversitesi işbirliğiyle, mevsimlik tarım işçilerinin kamu hizmetlerine erişimlerinin artırılmasına yönelik proje çalıştayı sona erdi. Sadece Şanlıurfa'nın değil bölgenin de kanayan yarası olan mevsimlik tarım işçilerinin kamu hizmetlerine erişimini sağlayacak projeye ortak olan ve hazırlanan çalıştaya da ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediyesi, sorunun çözümü için ilgililerle bir araya geldi. İki gün devam eden çalıştayda mevsimlik tarım işçilerinin sorunu ve bu sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Çalıştay da Eyyübiye Belediyesini temsilen söz alan ve ilgililere hitap eden Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının çözümü noktasında atılacak adımları ilgililerle masaya yatırdıklarını belirtti. İlhami Günbeği konuşmasında, "Eyyübiye Belediyesi olarak göç veren, Kazan, Polatlı, Dörtyol olsun bu ilçelerimizle göç aldıkları için aslında bizler bu işin paylaşımı olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak misafirlerimizle mevsimlik işçilerin sorunları, sorunların tespiti ve bunun çözümü noktasında çalışmalar yaptık. Çalıştayımız iki gündür devam ediyor. Ortaya çıkan tüm verilerle birlikte gerek Ankara merkez, gerekse mevsimlik tarım işçilerinin yoğunluğu olarak göç ettiği yerlerle ilgili kurumlarla görüşmelerimiz olacak. Buraya gelip tüm katılan katılımcılara çok teşekkür ederiz. Mevsimlik işçilik dünyanın bildiği bir gerçektir. Ama bunların yaşam koşullarının Avrupa standartlarına göre iyileştirme, gerek barınma, gerek sağlık, gerek eğitim konusunda olsun, güvenlik konusunda olsun tüm sıkıntıların bir konsepti içerisinde değerlendirip, iyileştirme noktasında çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. Harran Üniversitesi Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek ise, "Eyyübiye ilçemizin yaklaşık yüzde 40'ı mevsimlik tarım işçisi ailelerden oluşmakta. Bu ilçemizden Türkiye'nin 48 iline mevsimlik tarım işçisi olarak aileleriyle insanlar göç etmektedir. Özellikle mevsimlik tarım işçilerimiz de Eyyübiye ilçemizde buna bağlı olarak eğitimde, sağlıkta ve sosyal hizmetlerde ailelerin kamu hizmetine erişememe gibi göçe bağlı olarak sorunlar yaşanmaktadır" ifadelerine yer verdi. Tarımsal Araştırmalar Eğitim Merkezi'nde (GAPTAEM) iki gün devam eden toplantıya, Şanlıurfa Vali Vekili Uğur Sezer, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, Mersin Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Malatya Doğanyol Kaymakamı İsmail Toprak, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Polatlı Kaymakamı Nedim Tunçer, Harran Üniversitesi Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Akın, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik, ziraat odası başkanları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma müdürleri, milli eğitim müdürleri ve ilçe yöneticileri katıldı.

Eyyübiye Belediyesi Mevsimlik Tarım İşçilerine Sahip Çıkıyor

Eyyübiye Belediyesi Mevsimlik Tarım İşçilerine Sahip Çıkıyor

Eyyübiye Belediyesi Mevsimlik Tarım İşçilerine Sahip Çıkıyor

Eyyübiye Belediyesi Mevsimlik Tarım İşçilerine Sahip Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim