• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Eyyübiye Belediyesi Dar Gelirli Ailelere Ulaşmaya Devam Ediyor

Eyyübiye Belediyesi Dar Gelirli Ailelere Ulaşmaya Devam Ediyor
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen dar gelirli ailelere gıda yardımında...

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen dar gelirli ailelere gıda yardımında bulundu.

Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nce oluşturulan komisyonun yaptığı çalışmalar ve incelemeler neticesinde tespit edilen ailelere ulaştırılmak üzere hazırlanan gıda paketlerinin bir kısmını Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci dağıttı. Hayati Harrani ve Osmanlı mahallelerinde yaşayan ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen dar gelirli ailelere gıda malzemelerini dağıtan Ayşe Ekinci'ye, vatandaşlar teşekkür etti. Beraberinde Sosyal Yardım İşleri Müdürü Azad Birinci ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelininde katıldığı dağıtımda Ayşe Ekinci, ev ziyaretlerinde ise gördüğü bazı manzaralar karşısında zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım elini uzatan Eyyübiye Belediyesi tarafından periyodik olarak yaptığı yardımlar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından planlı bir şekilde organize edilen ve yapılan müracaatların değerlendirilmesi sonucunda dar gelirli ailelere dağıtımı gerçekleşen yardım paketlerinin içerisinde ise yağ, şeker, pirinç, bulgur, çay, makarna, mercimek, un gibi temel gıda malzemeleri yer alıyor.

YARDIMLAR HER GÜN YAPILIYOR

Yapılan yardımlarla ilgili kısa bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, dar gelirli ailelere ulaşmanın buruk mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ekinci, "Aslında bu bizim görünen yüzümüz bunu da haftanın belirli günlerinde değil hemen hemen haftanın her günü Cumartesi ve Pazar günleri dahil olmak üzere Sosyal İşler müdürlüğümüz, Kültür İşleri müdürlüklerimiz tarafında belirlenen tespit edilen yardıma muhtaç tüm ailelere bir fiil ulaşılmaya çalışılıyor ve bunda saat dahi gözetilmiyor. 7/24 ihtiyacı olan insanlara elimizden geleni yapıyoruz. Bununla ilgili bir anımızda var. Gece yarısı başkanımıza bir telefon geldi, 20 tane Suriyelinin bir dükkanda kaldığı ve battaniye ihtiyaçları olduğunu söylediler. Başkanımız bana dönüp, evde kaç tane battaniye olduğunu sordu. Evdeki battaniyemizin yeterli olmadığını söyledim. Bunun üzerine başkanımız gece bir battaniye dükkanını açtırdı. Hemen o gecede battaniye ihtiyacı olan 20 ailenin ihtiyacı karşılanmış oldu. Bizim için gerçekten Belediyecilik kavramı Sosyal belediyeciliği de açtı. Buna kardeş belediyecilik mi desek, anne, baba belediyeciliği mi desek. Bizler bu işi çok benimsedik. Çok his ederek yapıyoruz. İnsanlarda sanırım bunu çok iyi anladılar. Çok güzel geri dönüşümler alıyoruz" dedi.

"UMUT MASASI KURULDU

Belediye bünyesinde umut masası kurulduğunu belirten Ayşe Ekinci, hazırlana uygulamanın bir çok benzeri uygulamaları hatırlattı. Benzer uygulamaların daha da arttırılması gerektiğini anlatan Ekinci, "Şimdi yeni bir proje oluşturduk. Bunun birçok benzeri yapıldı, yapılmasını ve teşvik edilmesini de istiyoruz. Yaptığımız yardımları söyleyerek gurur duymak adına değil. İnsanları biraz teşvik etmek amacıyla söylüyoruz. Çünkü bizim bölgemiz gerçekten pozitif ayırımcılık gerektiren bir bölgedir. Bizim bölgede park, bahçe yapmak bu işi sadece belirli bir kısmıdır. Bizim bölgemiz gerçekten yardıma muhtaç insanlarla dolu. İnsanlarımızın yardım edeceklerini düşündüğümüz için umut masası kuruldu. Umut masasında verecekleri eski, yeni, kullanılmış, kullanılmamış eşyaları elimizde yıkayıp, temizleyip belki tadilatını, tamiratını yapıp ihtiyaç sahibi insanlarımıza mağaza usulü tertemiz bir şekilde sunmaya çalışacağız. İnşallah Rabb'imiz bu yeni işimizde de bizlere muvaffakiyet sağlar. Bizler insanlarımızın dualarını aldığımız için her işte de başarılı olacağımıza inanıyoruz. Allah başkanımızdan razı olsun. Bu konuda bana her türlü desteği veriyor. Bizlerde bu desteği pozitif ayırımcılık olarak Eyyübiye "deki insanlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza da şimdiden çok teşekkür ediyorum duyarlılıklarından dolayı diye konuştu.

Eyyübiye Belediyesi Dar Gelirli Ailelere Ulaşmaya Devam Ediyor

Eyyübiye Belediyesi Dar Gelirli Ailelere Ulaşmaya Devam Ediyor

Eyyübiye Belediyesi Dar Gelirli Ailelere Ulaşmaya Devam Ediyor

Eyyübiye Belediyesi Dar Gelirli Ailelere Ulaşmaya Devam Ediyor

Eyyübiye Belediyesi Dar Gelirli Ailelere Ulaşmaya Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim