• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Eylem yaparken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve aileleri perişan oldu

Eylem yaparken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve aileleri perişan oldu
Zonguldak'ta bir hafta önce başlattıkları eylem sürerken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve ailesinin çaresiz bekleyişi sürüyor.

Zonguldak'ta bir hafta önce başlattıkları eylem sürerken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve ailesinin çaresiz bekleyişi sürüyor. İşçilerin anne, babaları ve eşleri de eylem yapan yakınlarına destek veridi. İşçileri eylem çadırında ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, işçilere yardımcı olacaklarını kaydetti.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesindeki Çatalağzı Termik Santrali'nde (ÇATES) çalışan ve dün akşam iş akitleri feshedilen 138 taşeron işçisi, mağdur durumda olduklarını ifade etti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirilerek Aralık 2014'de Bereket Grubu'na ait Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devredilen ÇATES'te çalışan 138 taşeron işçi, son 3 aydır maaşlarını alamadıkları ileri sürerek kadrolu işçi olmak için geçen cuma günü iş bırakma eylemi başlattı. Ücretlerinde iyileştirme yapılması ve daimi kadroya geçmek amacıyla başlatılan eyleme işçilerin yakınları da destek veriyor. İşçilerin bugünkü ziyaretçisi CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun oldu.

"KESİNLİKLE GERİ DÖNMEYECEĞİZ, ÖLECEKSEK BURADA ÖLECEĞİZ"

İşçi temsilcisi Okan İnce, "Artık taşeronda çalışmak istemiyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle geri dönmeyeceğiz. Kararlıyız. Eğer öleceksek burada öleceğiz. Başka dönüşü yok. Burada taleplerimiz bu işin bir an önce çözülmesini istiyoruz. Çoluk çocuk perişan durumdayız. Burada 138 kişiden 80'imiz rahatsızız. Soğuk havalarda burada mücadele ediyoruz. Bir an önce düzelmesini ve işimizin başına dönmek istiyoruz." dedi.

İşçilerden bilgi alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl de şunları kaydetti: "İktidar olanlar, işçinin derdiyle ilgilenmiyor. Hükümet sadece ve sadece kendi siyasi ikballerinin peşinde konuşuyor. Biz sizin derdinizi kendi derdimiz gibi biliyoruz. Bu tür kurumlar Türkiye'de maalesef, AKP eliyle özelleştirildi. Sizin gibi binlerce işçi kardeşlerimiz işlerini kaybettiler. Çocuklarına ekmek götürmekte zorlandılar ve birçok kar marjı yüksek olan işletmeler maalesef kapatıldı. Biz elimizden geleni yapacağız."

ÇOCUKLARI İÇİN YARDIM İSTEYEN 84'LÜK NİNE: BİZE ACIYIN, MÜSLÜMANLIK YOK MU?

İş akdi feshedilen Hayri Günlüoğlu'nun 73 yaşındaki annesi Nezaket Günlüoğlu, "Eşimden aylığım yok. Oğlumun yanında kalıyordum. Oğluma iş istiyorum. Bakıma ihtiyacım var. Oğlum bu eylemin içinde çalışıyordu. İşsiz kaldı. Şu an mağduruz. Oğlum bana bakıyordu." diye konuştu.

84 yaşındaki Nazile İnce de yetkililere seslendi. Mağduriyetlerini dile getiren Nazile Nine, "Yavrum bize acıyın. Müslümanlık yok mu? Nerede bu bakanlar, nerede bu başbakanlar? Nerede bu Cumhuriyet halkı? Çoluğumuz çocuğumuz perişan halde. Görmüyorlar mı bizim halimizi? 84 yaşındayım ben, sokakta kaldım. Eve köye giremiyorum. 4 tane yavrum burada. Eve köye giremiyorum, sokaklarda oturuyorum. Acısınlar bize. Yazık günah gençlerimize yazık. Çocukların yuvaları yıkılıyor. Açız, ekmeğimizi alıyorlar elimizden. Çoluk çocuk uyuz olacağız. Gelsinler görsünler halimizi." diye feryat etti.

İşçi Mehmet Durmuş'un 80 yaşındaki annesi Emine Durmuş ise "Burada oğlum çalışıyor. Biz nereye gidelim. Oğlum açken ben de aç kalıyorum. Yardımcımız olsun bizim. Benim oğlum Mehmet Durmuş burada işçi, o ağlarken ben daha çok ağlıyorum" ifadesini kullandı.

İŞSİZ KALAN EŞİNİN EYLEMİNE 2 YAŞINDAKİ BEBEĞİYLE GELDİ

Bir haftadır eylem yapan işçilerden Vedat Alkan'ın eşi Gülay Alkan da 2 yaşındaki bebeği Ahmet Taylan Alkan ile eylem çadırına geldi. Alkan, "Eşim işsiz kaldı. 2 tane çocukla kaldık. Çocuklar süt istiyor. Okul ihtiyaçları var. Faturalar var. Kredi borcumuz da var. Nasıl olacak bilmiyorum." dedi.

BİNGÖL VE TORUN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Seyit Torun, il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Ülkenin huzura ihtiyaç duyduğunu belirten Bingöl, "AKP'nin böyle bir derdi yok. AKP için varsa yoksa siyasi ikballeri ve koltuklarını korumak. Sanki ilelebet o koltukta kalacaklarmış ve ölümsüzlermiş gibi duruyorlar. Onların şehitleri düşündükleri yok. Onlar için varsa yoksa kendi çıkarları ve siyasi ikballeridir." diye konuştu.

Seyit Torun ise şunları söyledi: "Maalesef geçmişte dost olduklarıyla düşman oldu, düşman olduklarıyla da dost olmaya çalışıyor. Örneğin Mısır Devlet Başkanı Sisi ile olduğu gibi. Maalesef bir akıl tutulması yaşıyoruz."

Cihan

Eylem yaparken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve aileleri perişan oldu

Eylem yaparken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve aileleri perişan oldu

Eylem yaparken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve aileleri perişan oldu

Eylem yaparken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve aileleri perişan oldu

Eylem yaparken iş akitleri feshedilen 138 işçi ve aileleri perişan oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim