• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Eylem yapan adliye işçilerine TOMA’lı önlem

Eylem yapan adliye işçilerine TOMA’lı önlem
İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda günlerdir devam eden işten çıkarılan işçilerin eylemi sürüyor.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda günlerdir devam eden işten çıkarılan işçilerin eylemi sürüyor. Başsavcılık, bugünkü eylem için TOMA ve çevik kuvvet polisleriyle önlem aldı. Hakim Tamer Akgökçe, başsavcıyı adliye işçilerinin karşısına geçmekle suçladı.

Adliye binası önünde toplanan işçiler, pankart açarak eylem yaptı. Bu sırada polis de adliye önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Yürüyüşe geçen işçilerin önü TOMA ve çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Daha sonra işçiler adına açıklamalar yapıldı.

İşçi, işveren ve idare arasındaki görüşmelere 3 hakim olarak katıldıklarını belirten Hakim Tamer Akgökçe, 6 işçi haricinde tüm işçilerin işe alınması konusunda anlaşıldığını ifade etti. Başsavcı ve başsavcı vekilleri ile birlikte son toplantıyı yaptıklarını kaydeden Akgökçe, başsavcının elinden bir şey gelmediğini ifade ettiğini kaydetti.

Üst kesimlerden başsavcıya baskı geldiğini söyleyen Akgökçe, tepkisini şöyle dile getirdi: "Başsavcılık, demokratik tepkiyi, hak aramayı bile çok gördü. İşverenle beraber olup işçilerin karşısına geçti. Herhangi bir polis önlemi almayacağını, TOMA getirtmeyeceğini belirtmiş olmasına rağmen işte TOMA'lar burada, polisler burada. Bunların varlığı bile başlı başına bir korkudur. Başlı başına bir şiddettir. Şiddetin kaynağı da işçiler değildir. Bu fiili durumu yaratan, polisleri, TOMA'ları buraya getiren idaredir. Basiretsizliği, kıdemsizliği, liyakatsızlığı gösteren bir durumdur. Gerek Anadolu Adliyesi'nde gerekse diğer adliyelerde kıdemli, liyakatlı birçok savcı olmasına rağmen, birçok hakim bulunmasına rağmen idareye atanan böyle en önemli sorunları dahi çözemeyen, çözümde işçi yerine işveren yanında yer alan insanlardır."

Savcı Ali Hacıibrahimoğlu da, adliyeye TOMA sokulmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, "Adalet sarayındaki adalet arayışımız, başsavcının keyfi tutumu sebebiyle TOMA'larla ve çevik kuvvet güçleriyle kesilmiş durumda. İşçi arkadaşlarımız iş istiyor, ekmek istiyor ve adalet istiyor. İş, ekmek ve adalet isteyen işçilerin karşısına TOMA'yı çıkaran, çevik kuvveti çıkaran, polisi getiren başsavcı, neyi amaçlıyor?" ifadelerini kullandı.

Eylem yapan adliye işçilerine TOMA’lı önlem

Eylem yapan adliye işçilerine TOMA’lı önlem

Eylem yapan adliye işçilerine TOMA’lı önlem

Eylem yapan adliye işçilerine TOMA’lı önlem

Eylem yapan adliye işçilerine TOMA’lı önlem

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim