• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

EXPO Tepesine 68 Tür Tıbbi Ve Aromatik Bitki Dikiliyor

EXPO Tepesine 68 Tür Tıbbi Ve Aromatik Bitki Dikiliyor
Türkiye'nin farklı coğrafyaları ve Akdeniz'de yetişen 68 türde tıbbi ve aromatik bitki, EXPO 2016 Antalya sergi alanı içindeki EXPO Tepesine dikiliyor.

Türkiye'nin farklı coğrafyaları ve Akdeniz'de yetişen 68 türde tıbbi ve aromatik bitki, EXPO 2016 Antalya sergi alanı içindeki EXPO Tepesine dikiliyor. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen ve halk arasında bilinen adıyla aralarında kekik, ada çayı, çövenin de bulunduğu bitkiler iki bin metrekarelik alanda yer alacak.

Türkiye'nin ilk EXPO'su olan ve A-1 kategorisindeki EXPO 2016 Antalya botanik EXPO'sunda tıbbi ve aromatik bitkiler de sergilenecek. EXPO 2016 Antalya için Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM)'de yetiştirilen bitkilerin nakillerine başlandı. EXPO Tepesinde ayrılan 2000 metrekarelik alana 68 türde tıbbi ve aromatik bitkilerin dikimi 3 günde tamamlanacak.

BATEM tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Fatma Uysal, bitkilerin iki yılda üretildiğini ve Türkiye'nin farklı bölgeleri ve Akdeniz coğrafyasından 68 türün üretiminin yapıldığını söyledi.

Uysal, şöyle konuştu;

"Bitkiler, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsünde misafirimizdi, orada üretildi. Şimdi transferini sağlıyoruz. İnşallah yerlerini beğenir ve halkımıza güzel bir sergi alanı oluşur diye düşünüyorum. EXPO Tepesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tema Parkı oluşturuluyor. Türlerin arasında başlıca bilinen kekik, ada çayı, çöven, hibberik kum denilen binbir delik otu gibi birçok tür var. Organumlardan 4 tür, ada çayından 5 tür, dağ çaylarından iki üç tür sergilenecek."

Avrupa'da ve Türkiye'de son zamanlarda tıbbi ve aromatik bitkilere olan eğilimin arttığını, Türkiye coğrafyasının bitki zenginliği ile ön plana çıktığını söyleyen Uysal, bu zenginliğin Türkiye'nin ev sahipliğindeki botanik EXPO'da sergileneceğini vurguladı.

EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan'da kapılarını açacak ve 6 boyunca gezilebilecek.

EXPO Tepesine 68 Tür Tıbbi Ve Aromatik Bitki Dikiliyor

EXPO Tepesine 68 Tür Tıbbi Ve Aromatik Bitki Dikiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim