• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

EXPO ’Geleceği Renklendiriyoruz’ Projesi Lansmanı Yapıldı

EXPO ’Geleceği Renklendiriyoruz’ Projesi Lansmanı Yapıldı
EXPO 2016'nın "Geleceği Renklendiriyoruz" projesinin basın lansmanı oyuncu Pınar Altuğ Atacan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

EXPO 2016'nın "Geleceği Renklendiriyoruz" projesinin basın lansmanı oyuncu Pınar Altuğ Atacan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

23 Nisan'da "Çiçek ve çocuk" temasıyla kapılarını açacak olan Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın, Down Sendromu Derneği ile birlikte organize ettiği "Geleceği renklendiriyoruz" etkinliğinin basın lansmanı yapıldı. İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılan ve çocuklarla mandala boyayan oyuncu Pınar Altuğ Atacan, özel çocuklarla renkli ve keyifli bir gün geçirmesine vesile olan EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerine teşekkür etti.

İstanbul'da Taksim The Marmara Otel'de düzenlenen "Geleceği renklendiriyoruz" projesinin basın toplantısına EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Mescioğlu, Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgi, Down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen ve Geleceği Renklendiriyoruz Projesinin fikir sahibi ve uygulayıcısı, Di-Sign Events'in kurucusu Dilek Soydan ile bir dönem özellikle çocukların ilgiyle izlediği Çocuklar Duymasın dizinde "Meltem" karakterini canlandıran oyuncu Pınar Altuğ Atacan da katıldı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer'in açılış konuşmasının ardından projenin fikir sahibi ve uygulayıcısı Dilek Soydan, 9 haftadır sürmekte olan proje ve mandala etkinliği hakkında bilgi verdi. Mandalanın eski çağlardan bu yana çizilen ve özellikle down sendromlu çocuklarda kelimelerle ifade edemedikleri duyguları renklere ve şekillere dökmelerine fırsat veren bir terapi olduğunu söyleyen Soydan şöyle konuştu:

"Özellikle down sendromlu çocuklarda, iç huzuru, sabırlı olmayı, sakinliği ve konsantrasyon süresinde artışı sağlayan mandala, grup çalışmasıyla çizildiği takdirde de iletişimi, sosyalleşmeyi, ekip ruhunu ve paylaşmayı öğrenmektedir. "Geleceği renklendiriyoruz" bu bahsettiğim tüm kazanımları çocuklarla buluşturmak için, emek verip çizdiği eserleri imzalarıyla bir kitapta toplayarak ve EXPO 2016 Antalya alanında duvarlarda sergileyerek, özgüven duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor."

Soydan'ın konuşmasının ardından 9 haftadır Antalya'da gerçekleştirilen mandala etkinliklerinin görüntülerinden oluşan video izlendi. Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ise konuşmasında bu projede EXPO 2016 ile birlikte çalışmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, "Bu etkinlik sayesinde toplum adına down sendromunun ne olduğunu anlatma fırsatı buluyoruz. Down sendromlu bireyler "biz de varız" diyor. Bu projeyle bunu bir kez daha dile getirdiler. Bunun için teşekkür ediyoruz" dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Mescioğlu ise Antalya'nın Aksu ilçesinde bin 121 dönümlük alana yapılan EXPO 2016 sergi alanı hakkında bilgi vererek, EXPO 2016 Antalya'nın "Çiçek ve Çocuk" temasına uygun olarak bugüne kadar pek çok etkinliğe imza attığını dile getirdi. Mescioğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Neden Geleceği Renklendiriyoruz projesinin ortağı olduğumuz sorusuna cevap aslında bizim için çok net; EXPO 2016 Antalya sergi alanı, her yaştan özel ve şanslı, tüm çocukların keyifle vakit geçirebilecekleri bir alan olarak tasarlandı. Tüm çocuklar EXPO 2016 Antalya sergi alanında kendilerine özgü bir deneyim yaşayacak ve kaynaşacaklar. Proje sonunda, çocuklar ve ünlü konuklarımız tarafından etkinliklerde yapılan mandala çizimlerinden EXPO 2016 Antalya alanının içerisinde bir duvar hazırlanacak, eserler imzaları ile birlikte hazırlanacak kitapta yayınlanacak ve çeşitli ürünlere basılarak Down Sendromu Derneği yararına satışa sunulacak. Üzerimize düşen sosyal sorumluluk görevini de yerine getirmiş olacağız."

Basın toplantısının ardından Sanatçı Pınar Altuğ Atacan down sendromlu çocuklarla birlikte mandala boyadı. İstanbul'daki etkinliğe Antalya'da daha önce düzenlenen mandala etkinliklerine katılan üç çocuk da anneleriyle birlikte katıldı.

Etkinlikten büyük keyif aldığını söyleyen Pınar Altuğ Atacan her çocuğun özel olduğunu belirterek, down sendromlu çocuklarla birlikte böyle bir etkinlikte yer almasını sağlayan EXPO 2016 Antalya Ajansı'na teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Mescioğlu, desteklerinden dolayı oyuncu Pınar Altuğ Atacan'a EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık takdim etti. Mandala eğitmeni Aslıhan Aksun da kendi yaptığı mandalayı Pınar Altuğ Atacan'a hediye etti.

EXPO ’Geleceği Renklendiriyoruz’ Projesi Lansmanı Yapıldı

EXPO ’Geleceği Renklendiriyoruz’ Projesi Lansmanı Yapıldı

EXPO ’Geleceği Renklendiriyoruz’ Projesi Lansmanı Yapıldı

EXPO ’Geleceği Renklendiriyoruz’ Projesi Lansmanı Yapıldı

EXPO ’Geleceği Renklendiriyoruz’ Projesi Lansmanı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim