• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

EXPO 2016’da türkü ve ilahi gecesi

EXPO 2016’da türkü ve ilahi gecesi
EXPO 2016 Antalya'nın yerli sanatçı konserleri serisinde Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü ile tasavvuf müziğinin önemli seslerinden Sami Özer...

EXPO 2016 Antalya'nın yerli sanatçı konserleri serisinde Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü ile tasavvuf müziğinin önemli seslerinden Sami Özer sahne aldı. Ezgü ve Özer, aynı sahnede yaklaşık 5 bin kişiye konser verdi.

Tasavvuf müziğinin önde gelen seslerinden Sami Özer, yerli sanatçı konserleri serisinde dün akşam sahneye çıkan ilk isimdi. Turkcell Amfi Tiyatro'da kendine has üslubuyla, ilahileri Türk Sanat Müziği makamında seslendiren Özer, ziyaretçilerin maneviyatlarına hitap etti. Özer, Türkiye'nin önemli bir demokrasi sınavı verdiğine dikkat çekip, "Böyle içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlarımı kendi pislikleri içinde kahreylesin, bu güzel milleti huzur içinde yaşamayı nasip eylesin. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" dedi. Özer'in ilahi konserine iki semazen de ara ara eşlik etti.

Sümer Ezgü türkülerle coşturdu

Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Özer'in ardından sahneye çıktı. Sazıyla sahneye gelen Ezgü, "Anadolu'nun ve Türkiye birliğinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz" dedi. Albümünde yer alan türküleri seslendiren Ezgü, okuduğu bir esere oğlu Ozan'ın görüntüler yerleştirdiğini söyledi. Bodrum'da sahilde cesedi bulunan mülteci 3 yaşındaki Aylan ile Suriye'de bir hastanede görüntülenen 5 yaşındaki Ümran'ın görüntülerinin yer aldığı klibi izleten Sümer Ezgü, "Dünyada acılar yaşanıyor. Oğlum Ozan okuduğum bir bestenin üzerine bu görüntüleri yükledi. Çocuk dünyasından onu izleyelim. Savaşmayacak barış yanlısı çocuklara ihtiyaç var. Burada kazananlar sadece silah satanlar" ifadelerini kaydetti.

Geçen yıl çocuklarla birlikte EXPO 2016 Antalya Sergi Alanına Manolya ağacı diktiğini söyleyen ünlü sanatçı, "Burada benim de bir ağacım var" dedi ve sahneye çıkan çocuklarla birlikte türküler söyledi.

Her iki sanatçıya EXPO 2016 Antalya'nın simgesi şakayık takdim edildi.

EXPO 2016’da türkü ve ilahi gecesi

EXPO 2016’da türkü ve ilahi gecesi

EXPO 2016’da türkü ve ilahi gecesi

EXPO 2016’da türkü ve ilahi gecesi

EXPO 2016’da türkü ve ilahi gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim