• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

EXPO 2016’da Şanlıurfa Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı

EXPO 2016’da Şanlıurfa Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı
Expo 2016 Antalya'da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, tarihi eserlerin bire bir inşa edildiği ve endemik bitkilerin yer aldığı...

Expo 2016 Antalya'da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, tarihi eserlerin bire bir inşa edildiği ve endemik bitkilerin yer aldığı Şanlıurfa Bahçesi, yerli ve yabancı bir çok ziyaretçinin gözdesi oldu.

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı, Expo Antalya'da Şanlıurfa Bahçesini ziyaret eden turistler, Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel yapıları olan Göbekli Tepe, Harran evi, Harran Rasathane Kulesi, Harran Medrese Kapısı, Fırat Nehri'nin yer aldığı alanları, özgün bitkisel çeşitlilikten Urfa Fıstık Ağacı, Nar Ağacı, İsot Fidesi, Pamuk, Halfeti Karagül'ü ve Siverek Ters Lalesini görme imkanı bularak, Şanlıurfa'yı keşfetmenin heyecanını yaşadılar. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği Şanlıurfa Bahçesinde Şanlıurfa'nın kültürel ve tarihi değerleri anlatıldı.

Çiğ köfte ikramının da yapıldığı ve ziyaretçi akınına uğrayan bahçede, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Şanlıurfa'nın tarihini ve doğal güzelliklerini anlatan tanıtım broşürleri, CD'ler ve çeşitli tanıtım unsurları gelen konuklara verildi. Şanlıurfa Bahçesinin EXPO 2016'nın gözdesi haline geldiğini söyleyen ziyaretçiler, Şanlıurfa'nın çok güzel olduğunu ve görüp gezmek istediklerini ifade ettiler.

ALMAN TURİST OTHİYN, "MUTLAKA ŞANLIURFA'YI ZİYARET EDECEĞİM"

Expo 2016 Antalya oditoryumunda Şanlıurfa'yı keşfetmenin heyecanını yaşadığını söyleyen Alman Turist Faunthezn Othiyn, "Almanya'dan 3 günlüğüne Expo'yu ziyaret etmek için geldim. Türkiye'de farklı illere turistik gezilerim oldu. Bu fuarda Şanlıurfa bahçesini gezdim ve heyecanlandım. Mutlaka Şanlıurfa'ya gideceğim. Komşularımı da anlatıp onlarında gelmesini sağlayacağım" şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ ZİYARETÇİLELERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Gelen konuklarla yakından ilgilenen ve Şanlıurfa'yı anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri eşlik etti.

Expo 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i de ziyaret eden Çiftçi, Bakan Faruk Çelik'le birlikte oditoryumu gezdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin kurmuş olduğu bahçeyi de ziyaret eden Çiftçi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir süre sohbet etti.

20 gün içerisinde EXPO 2016'ya özgü hazırlanan projenin yapılması noktasında büyük bir özveri ortaya koyduklarını belirten ve Şanlıurfa'yı en iyi şekilde tanıttıklarını altını çizen Nihat Çiftçi, "53 ülkenin katıldığı, Türkiye'den 10 Büyükşehir Belediyesi'nin yer aldığı, dünyanın en büyük 2. Oditoryumunda Şanlıurfa'yı tanıtıyoruz" diye konuştu.

EXPO 2016’da Şanlıurfa Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı

EXPO 2016’da Şanlıurfa Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı

EXPO 2016’da Şanlıurfa Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı

EXPO 2016’da Şanlıurfa Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim