• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

EXPO 2016 Yönetim Kurulu Açılıştan Önce Son Kez Toplandı

EXPO 2016 Yönetim Kurulu Açılıştan Önce Son Kez Toplandı
EXPO 2016 Antalya'nın yarın gerçekleşecek resmi açılışı öncesi EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri bir araya geldi.

EXPO 2016 Antalya'nın yarın gerçekleşecek resmi açılışı öncesi EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte törenle ilgili son hazırlıkları inceledi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın 42'inci Yönetim Kurulu Toplantısı, EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. Bakan Çelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kısa bir değerlendirmenin ardından açılış konuşmalarının yapılacağı 5 bin 3 kişilik kongre merkezindeki çalışmaları inceledi. Mutlu sona yaklaştıklarını ifade eden Çelik, "Yarın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Meclis Başkanımızın ve yurt dışından 12 bakanın ve yine birçok yabancı misyon temsilcisinin katılacağı, Antalyalıların ve Türkiye'nin dört bir yanından sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılacağı muhteşem bir açılışı inşallah, EXPO'nun önemli alanlarından biri olan kongre merkezinde yapacağız" dedi.

"53 ÜLKENİN KATILIMIYLA EXPO 2016 HİZMETE AÇACAĞIZ"

EXPO 2016 Antalya'nın 23 Nisan'da Ankara'nın yoğun gündemi nedeniyle bir gün öncesinde 22 Nisan'da açılacağını ifade eden Bakan Çelik, 23 Nisan etkinliklerinin de EXPO alanında yapılacağını söyledi. 6 ay boyunca EXPO 2016 Antalya seri alanında yoğun etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Bakan Çelik, herkesi EXPO 2016'ya davet ederek "Buradan güzel hatıralarla, anılarla dönecekleri düşüncesindeyim. 53 ülkenin katılımıyla EXPO 2016 hizmete açacağız" ifadelerinmi kaydetti.

"HEM BÜTÇE HEM DE ZİYARETÇİ SAYISI İTİBARİYLE EN BÜYÜK ORGANİZASYONU"

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise devletin zirvesinin EXPO'nun açılışı için Antalya'da buluşacağını belirtti. Türkiye'nin Akdeniz olimpiyatları, üniversite olimpiyatları, kış olimpiyatları gibi birçok büyük organizasyona ev sahipliği yaptığına da dikkat çeken Başkan Türel, EXPO'nun hem bütçe hem de ziyaretçi sayısı itibariyle en büyük organizasyon olduğunu söyledi. Başkan Türel, EXPO 2016'nın bu noktaya gelmesinde 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği taahhüt mektubunun önemli olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye ilk defa bugün EXPO bayrağını Antalya'da dalgalandıracaksa Sayın Cumhurbaşkanımızın bu projeye start vermesi ve o taahhüt mektubunu vermesi en önemli adımlardan bir tanesidir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi Antalyalılar adına teşekkürlerimi bir borç biliyorum" dedi.

"ANTALYA'NIN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK"

EXPO 2016 Antalya'nın Antalya için yeni bir çekim merkezi olacağına da değinen Başkan Türel, "Antalya'nın birçok ürün çeşitliliğine dayalı zenginlikleri var. Şimdi bunlara en önemlisi ile büyük bir katkı sağlamış oluyoruz. Dolayısıyla EXPO sadece 6 ay sonra biten bir proje değil, 6 ay sonra da bu sefer belki bir botanik bahçe olarak yeni bir çekim merkezi olarak, sürdürülebilir bir proje olarak, hem Antalya turizmine hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

SERTAP ERENER KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Açılış gününde sahne alması beklenen ve EXPO 2016 Antalya için kendi yazdığı şarkıyı seslendirecek olan Sertap Erener konserinin, şehit haberleri ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde süren çatışmalar sebebiyle iptal edildiği bildirildi.

EXPO 2016 Yönetim Kurulu Açılıştan Önce Son Kez Toplandı

EXPO 2016 Yönetim Kurulu Açılıştan Önce Son Kez Toplandı

EXPO 2016 Yönetim Kurulu Açılıştan Önce Son Kez Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim