• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

EXPO 2016 Çocuk Adası’na Video Mapping Uygulaması

EXPO 2016 Çocuk Adası’na Video Mapping Uygulaması
Türkiye'nin ilk "Çocuk Adası'nın yapıldığı EXPO 2016 Antalya'da çocuklar, makro kosmostan, dünyanın oluşumu ve Türkiye'deki mevsimleri "Video mapping"...

Türkiye'nin ilk "Çocuk Adası'nın yapıldığı EXPO 2016 Antalya'da çocuklar, makro kosmostan, dünyanın oluşumu ve Türkiye'deki mevsimleri "Video mapping" uygulamasıyla izleyebilecek. Projeksiyon yardımıyla yarım gök kubbeli Çocuk Adası'na yansıtılacak görüntüleri, sergi alanı içindeki ziyaretçilerin yanı sıra Antalya Havalimanı'na yaklaşan uçaktaki yolcular bile görebilecek.

Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kapılarını açıyor. Bin 121 dönümlük alanda çalışmalarda sona yaklaşılırken, 8 bin metrekarelik alana ve 100 metre çapında yapılan Çocuk Adası'nda teknolojik testlere başlandı. Mavi kubbe biçiminde inşa edilen ve 4 ayrı köprüden girilen Çocuk Adası'nda "Video mapping" uygulaması da yer alıyor.

Akşam sergi alanını ziyaret edecek çocuklar ve aileleri, Çocuk Adası'nda Video Mapping şovuyla karşılanacak. 360 saniyelik görsel şovda, kosmosun oluşumundan sonar dünya ve Türkiye'deki mevsimleri konu ediyor.

Video mapping uygulamasını projelendiren yazılım ve içeriklerden sorumlu proje yöneticisi Çerağ Küçükçağlayan, EXPO temasına uygun 360 saniyelik video yansıtma ve obje giydirme tasarladıklarını söyledi. Temanın bir senaryosu olduğunu belirten Küçükçağlayan, "360 saniye boyunca önce makro kosmostan başlayıp, dünyaya, sonra Türkiye'ye oradan da mevsimlere ve EXPO'ya giden genelden özele doğru giden 360 saniyelik bir senaryomuz var. Önce evreni ve kosmosu gördüğümüz plandan yavaş yavaş dünyaya yaklaşıyoruz sonra orada Türkiye'ye zoom yapıyoruz ve birden kendimizi Türkiye'nin içinde bir ormanda ferahlatan bir ormanda görüyoruz. Burada mevsimlerin geçişine şahit oluyoruz. 4 mevsim. İlkbahar, yaz, sonbahar, kış gibi geçiyor temalarıyla."

Kaleydeskop görüntülerin de içerdiğini belirten proje yöneticisi Küçükçağlayan, görüntünün 6 dev direk üzerindeki projeksiyonlar sayesinde kubbede döndüğünü söyledi. Küçükçağlayan, video mapping şovunun müzik eşliğinde havanın tamamen kararmasından sonra 15 dakikada bir sunulacağını belirtti. Küçükçağlayan, şovun EXPO logosuyla sona erdiğini vurgularken, "Yaklaşık 3 saat boyunca gece 00.00'a kadar sürecek, özellikle uçaktan dahi gözükebilecek, buranın bir nevi vitrini olacak çok güzel bir gösteri tasarladık. EXPO'yu ziyaret eden insanlara bu gösteriyi sunmayı planlıyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Türkiye'nin ilk Çocuk Adası'nda gökyüzü, yeraltı, uzay ve sualtı konseptlerinde etkinlikler düzenlenecek. 10 farklı alternatifli atölye çalışmalarında ise çocuklar, origami, tasarım, kağıt heykeller ve boyama atölyelerinde keyifli bir gün geçirecek. Bir atölye çalışmasından 40 çocuk aynı anda yararlanabilecek. Çocuk Adası'nda bir günde 4 bin çocuk ücretsiz olarak etkinliklere katılabilecek.

EXPO 2016 Çocuk Adası’na Video Mapping Uygulaması

EXPO 2016 Çocuk Adası’na Video Mapping Uygulaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim