• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

EXPO 2016 Antalya’da Üst Düzey Güvenlik

EXPO 2016 Antalya’da Üst Düzey Güvenlik
"Çiçek ve çocuk" temasıyla 22 Nisan'da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya sergi alanında görev yapacak özel güvenlik görevlilerine Antalya Emniyet...

"Çiçek ve çocuk" temasıyla 22 Nisan'da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya sergi alanında görev yapacak özel güvenlik görevlilerine Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından eğitim veriliyor. Özel güvenlik görevlileri, milletlerarası kültür odaklı eğitimde, hırsızlık ve kapkaç başta olmak üzere, şüpheli paket, narkotik ve çocuk güvenliği gibi konularda uzmanlar tarafından bilgilendiriliyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık üç yıllık çalışma sonucu hazırlanan "Eğitimli Güvenlik Stratejisi" adlı proje kapsamında oluşturulan eğitim planı uygulamaya konuldu. Plan çerçevesinde, EXPO 2016 Antalya sergi alanında görev yapacak 600'e yakın özel güvenlik görevlisi, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli uzman personel tarafından olası problemler hakkında bilgilendirilmeye başlandı.

ZİYARETÇİ PROFİLİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULUYOR

Özel güvenlik görevlilerine, genel asayiş başta olmak üzere; hırsızlık ve kapkaç önleme, trafikte yaya, çocuk güvenliği, çocuk hakları, kayıp çocuk, narkotik, şüpheli paket, şüpheli insan, genel arama, ince arama, mobese gibi konularda eğitim veriliyor. Yaşanabilecek olaylar karşısında EXPO 2016 Antalya'nın ziyaretçi profilini oluşturacak ülkeler gözönüne alınarak farklı kültürlere sahip insanların verebileceği tepkiler ve böylesi bir durumda yapılması gerekenler zaman zaman tiyatral uygulamalarla anlatılıyor.

SERGİ ALANINA POLİS MERKEZİ KURULDU

EXPO 2016 Antalya'nın açık kalacağı 6 ay boyunca bin 121 dönümlük sergi alanında polis ve özel güvenlik görevlileri birlikte görev yapacak. Yaklaşık 600 özel güvenlik görevlisi üç vardiya çalışacak. Sergi alanı içerisinde bir de polis merkezi oluşturuldu. Bu merkezde yunus timleri, sivil polisler, motorize timler başta olmak üzere farklı branşlardan 170 polis yine 3 vardiya şeklinde görev yaparak alanın 24 saat güvenliğini sağlayacak. 24 saat kameralarla izlenecek EXPO 2016 Antalya sergi alanında polis ve özel güvenlikler olayları önleme konusunda birlikte hareket edecek. Sergi alanı içerisindeki güvenlik kameralarından alınan görüntüler aynı zamanda Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE merkezinde de aktarılacak.

EXPO 2016 Antalya’da Üst Düzey Güvenlik

EXPO 2016 Antalya’da Üst Düzey Güvenlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim