• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Evlilik Eğitimi

Evlilik Eğitimi
Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi projelerine bir yenisini daha ekleyerek, evlenmek isteyen çiftlere evlilik öncesi eğitim hizmeti başlatıyor.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi projelerine bir yenisini daha ekleyerek, evlenmek isteyen çiftlere evlilik öncesi eğitim hizmeti başlatıyor. Sosyolog Seçil Sargın Yaman tarafından verilecek eğitimler ile güçlü aile yapısının oluşturulmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Boşanmaların arttığı ve evliliklerin daha ilk 5 yıl dolmadan sekteye uğradığı günümüzde bu hizmetin büyük yarar sağlaması bekleniyor.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Yıllık ortalama 600 nikahın kıyıldığı ilçemizde gençlerimiz ilk imzalarını atarak hayatlarını birleştiriyorlar. Toplumun temel taşını oluşturan aile yapısının korunmasına, boşanmaların azalmasına ve daha mutlu ve huzurlu bir aile ortamlarının oluşmasına katkı sunmak istiyoruz. Bu nedenle konusunda uzman kişiler tarafından, evlenecek gençlerimize yönelik (Evlilik Öncesi İlk Akit) sloganıyla eğitim programı başlatıyoruz. İlki 15 Nisan Cuma günü saat 15.00'te olmak üzere, her ayın 15'in de bu kursumuzu yinelemeyi planladık. Benim, evlenecek gençlerden ricam bu eğitimlere katılmaları ve ihmal etmemeleridir" ifadelerini kullandı.

Evlilikte zaman zaman sorunların yaşandığını ve bu sorunların büyüyerek bir yuvanın yıkılmasına kadar gittiğini vurgulayan Başkan Güler, "Konusunda uzman kişiler; bizim başlattığımız bu eğitim programları ile sorunlarla başa çıkma yolları, çiftlerimizin evlendikten sonra karşılaşacakları problemler ve çözümleri, evlilikte sadakatin önemi gibi konuları bilim ışığında değerlendirecek. Ayrıca gençlerimiz de merak ettikleri ve çevresinde soramadıkları soruları bu uzman kişilere aktarma imkanı bulacaklardır" diye konuştu.

Eğitimlere katılan genç çiftlerin, ilk imzalarını daha bilinçle atacağına işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Ayrıca gençlerimiz, evlilik hayatında yaşadığı sıkıntılar esnasında kimlerden destek alabileceklerini de öğrenmiş olacaklar" dedi.(EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim