• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Evi yanan Kara ailesine Kimse Yok Mu el uzattı

Evi yanan Kara ailesine Kimse Yok Mu el uzattı
Erzurum'un merkez Güzelova köyünde geçen hafta içinde elektrik kontağından çıkan yangında evi kül olan 5 çocuklu Kara ailesine Kimse Yok Mu Derneği...

Erzurum'un merkez Güzelova köyünde geçen hafta içinde elektrik kontağından çıkan yangında evi kül olan 5 çocuklu Kara ailesine Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı.

Kimse Yok Mu Derneği, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. Geçen hafta elektriğin kontağı sonucu çıkan yangından Muhammed-Ayşe Kara çiftinin evi tamamen yandı. Bir taşeron firmada asgari ücretle çalışan ve 5 çocuğu da eğitim gören Kara'nın yardımına Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Köyden bir komşusunun ilkbahara kadar ev tahsis ettiği Kara ailesinin, ev, gıda, giysi ve okuyan çocukların kırtasiye ihtiyacını Kimse Yok Mu Derneği karşıladı. Yangın haberinin ardından köye giden Kimse Yok Mu inceleme heyeti söz konusu ailenin sosyal araştırmasını yaptı. Ardından da üç gün içerisinde ailenin bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Kara ailesinin fertleri, Hilalkent'teki dernek lojistik binasına giderek, yeni giysiler aldı. Ardından da evlerinin mobilya ve beyaz eşya ihtiyaçlarını karşıladı. Dernek yöneticileri, ailenin eşyalarını köydeki evinin kapısına kadar götürüp teslim etti.

İHTİYAÇ DUYULAN HER YERDEYİZ

Kimse Yok Mu Derneği Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, kendilerine ihtiyaç duyulan her yerde olduklarını söyledi. Keleş, hayırsever vatandaşların yardımlarını anında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Kara ailesinin ihtiyacını bir başka köylünün kendilerine bildirmesi üzerine harekete geçtiklerini anlatan Keleş, "Ailenin bir komşusunun bize yazılı talepte bulunması üzerine ekiplerimiz hemen yangın çıkan köye gitti. Yaptığımız araştırmada Kara ailesinin gerçekten yardıma ihtiyacının olduğunu tesbit ettik. Ardından da aileye mobilya, beyaz eşya, gıda temizlik malzemesi ile eğitim gören çocuklar için kırtasiye yardımında bulunduk. Yardımlarımız bu aileye devam edecek." dedi.

'ALLAH RAZI OLSUN'

Bir kamu kuruluşunda asgari ücretle taşeron işçi olarak çalıştığını belirten Muhammed Kara, ailesine yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerine ve gönüllülerine teşekkür etti. Kara, evinin talihsiz bir yangın sonucu eşyalarıyla birlikte yandığını ve kış günü sokakta kaldıklarına dikkat çekerek, "Kış günü sokakta kaldık. Allah razı olsun, bir komşumuz evini tahsis etti. Yine Kimse Yok Mu Derneği yönetici ve üyeleri bizlere sahip çıktı. Maddi ve manevi yardımda bulundular. Allah kendilerinden razı olsun." diye konuştu.

Evi yanan Kara ailesine Kimse Yok Mu el uzattı

Evi yanan Kara ailesine Kimse Yok Mu el uzattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim