• BIST 9538.49
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Eve Yakın Ağaç Dikmeyin

Eve Yakın Ağaç Dikmeyin
Adıyaman'ın Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı polisler, Girne Mahallesi'nde bulunan bir çav ocağında vatandaşlar...

Adıyaman'ın Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı polisler, Girne Mahallesi'nde bulunan bir çav ocağında vatandaşlar ile bir araya geldi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği polisleri, vatandaşlarla bir araya gelerek ikamet hırsızlıklarında öncelikli alınabilecek önlemler anlattı. Toplantıda konuşan Polis memuru, "Evden çıkmadan önce kapı ve pencerelerinizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz. Apartman dairenizin zilini çalan kimseye kapı merceğinden bakmadan kapıyı açmayınız. Evinizde ayrılmadan önce bir lambayı açık bırakarak ayrılınız. Ayrıca kapı girişinde bir ayakkabı bırakarak evde bir şahsın olduğu izlenimi veriniz. Tanımadığınız insanlara kapı otomatiğine basarak apartman kapısını açmayınız. Anahtarınızı paspas altı, ayakkabı içi, elektrik, su saati ve çiçek saksısı içerisine bırakmayınız. Ziynet eşyası gibi değerli mal varlıklarınız evinizde muhafaza etmeyiniz. Evinize seyyar satıcı, dilenci, bohçacı, temizlikçi ve çeşitli bahanelerle girmek isteyen şahısları kesinlikle almayınız. Apartman içinde komşunuza dahi gitseniz kapınızı kilitleyiniz. Evinizin pencerelerine ve balkon kapılarına korkuluk yaptırınız. Komşularımızla mutlaka diyalog kurup birbirinizden haberdar olunuz" dedi.

EVE YAKIN AĞAÇ DİKMEYİN,

Yeni bir eve taşındığınızda bulunduğunuz evde daha önce oturmuş kişilerle hala evin anahtarların olması ihtimaline karşı mutlaka kilitleri değiştiriniz" diyen polis yetkilileri "Bahçenizde ağaç yetiştiriyorsanız bunları evinize bitişik dikmeyin. Bahçenizdeki ağaçları düzenli budayarak evinize tırmanarak girilmesine izin vermeyiniz. Dairenizin yangın çıkışı yoksa veya apartman giriş katında oturmuyorsanız evinizin hırsıza karşı en güvensiz kısmı ön kapıdır. İlk risk apartmanın ana giriş kapısının güvensiz olması ve herkesin buradan rahatça girebilmesiyle başlar bu nedene kendi kapınızın güvenliğinin yeterli olmasına dikkat ediniz. Kapılarınızın güçlü menteşe ve sürgüyle donatınız. Bunlar kapınızın manivela veya levyeyle zorlanarak açılabilmesini engelleyecektir. Bunun dışında çelik kapı kullanınız. Kapı çerçevelerinin çelik destekli olmasını sağlayarak güvenliğinizi artırınız. Kapınızın önündeki şüpheli sesler için en iyi savunma gözetleme deliğinden dışarıyı kontrol etmeniz ve kapı zincirinizi takılı tutmanızdır. Unutmayın dışarıdakinden şüphe duyuyorsanız dışarıda kalmasını sağlayın. Kapınızı tamamen açmadan önce yabancıların kimliklerini göstermesini isteyip kontrol ediniz. İkametiniz çevresinde veya sokak üzerinde durumundan şüphelendiğiniz şahıslar varsa 155 polis imdat hattını arayarak ihbar ediniz. Bütün bunlara rağmen hırsızlık gerçekleşmiş ise "Polis 155 İmdat" hattını arayarak bilgi veriniz. Kredi kartları ve ya banka kartlarınız çalınmış ise sahibi olunan ilgili bankaları arayarak kartlarınızı iptal ettiriniz. Hırsızlık olaylarında olay yeri inceleme ekipleri olay yerini inceleyene kadar suç yerini karıştırmayınız. Muhafaza altına alınız, olay yerinde bulunabilecek şüphelilere ait parmak izi veya delillerin bozulmamasına dikkat ediniz. Polis ile işbirliği suçluyu ele verir" ifadelerini kullandı.

Eve Yakın Ağaç Dikmeyin

Eve Yakın Ağaç Dikmeyin

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim