• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Evden Online Diyetisyen Hizmeti

Evden Online Diyetisyen Hizmeti
İzmir'de bir üniversitenin Beslenme ve Diyatetik bölümünden mezun olduktan sonra topluma daha sağlıklı bir beslenme olanağı sağlamayı hedefleyen Çağla...

İzmir'de bir üniversitenin Beslenme ve Diyatetik bölümünden mezun olduktan sonra topluma daha sağlıklı bir beslenme olanağı sağlamayı hedefleyen Çağla Aladağ, internet sitesi kurarak diyetisyen hizmetini online olarak vermeye başladı.

Özel bir üniversitenin Beslen ve Diyatetik Bölümü'nden geçtiğimiz dönem mezun olan 22 yaşındaki Çağla Aladağ, çok sevdiği mesleğinde topluma yararlı olmak, mesleğini daha iyi yapmak ve çok kişiye ulamak için evindediyet.com'u kurarak, sağlıklı beslenmeyi evlere kadar getirdi. Genç yaşta kendi işinin patronu olan Çağla Aladağ, sadece İzmir'deki danışanlarına değil Türkiye'nin dört bir yanında danışanlarına ulaşarak hizmet ağını genişletti. 3 aylık bir süre içinde çok ayıda kişiye ulaşan Aladağ, yoğun iş temposu nedeniyle vakti olmayan çalışanlara, evlerinde çocuk bakan annelere, uzak mesafede olan kişilere internet üzerinden birer bir görüşme imkanı buluyor.

BESLENMEYİ UZMANLIK VE BİLİMSELLİK IŞIĞINDA SUNULUYOR

Hedeflerinin topluma evlerinde de bir diyetisyene gitmeksizin sağlıklı beslenebileceklerini sistematik olarak aktarmak olduğunu belirten Diyetisyen Çağla Aladağ, "Evinde diyet ile gelişen teknolojik çağın getirisine göre farklı iletişim araçları kullanılmaktadır. Projemizin online diyet kapsamında Türkiye de bir ilk olma özelliği bulunuyor. Bu sayede bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Online olarak şuan için diyet uygulayan çeşitli site ya da kuruluşlar bulunmaktadır ancak projemiz kapsamında bizler online diyeti tamamen uzmanlık ve bilimsellik ışığında sunuyoruz. Bu bağlamda danışanlarımızdan rutin bilgileri alınıp, beslenme uzmanı tarafından değerlendirip kişiye özel kalorili sağlıklı beslenme programı oluşturuluyor" dedi.

VAKTİ OLMAYANLAR İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

Hedef kitlelerini anlatan genç Diyetisyen Aladağ, "Projemiz genel olarak toplumumuzda ev hanımlarına,yoğun iş temposuna sahip ofis çalışanlarına, gebelik döneminde olan anne adaylarına, kronik yada metabolik rahatsızlığı olan bireylere yani tüm bireylere hitap etmektedir. 7 den 70 e her kesimi kulaktan duyma sağlıksız beslemeden uzak tutmak istiyoruz. Güncel bilgilerle sağlıklı beslenmeyi sunarak etrafımızı saran gıda terörüne karşı toplum mantalitesini değiştirmek istiyoruz" dedi

ADAPTE OLMALARI KISA SÜRÜYOR

Online diyete genel olarak bireylerin ilk görüşleri olumsuz olabileceğini belirten Çağla Aladağ, "Bireylerin ofis ortamında diyetisyen ile daha etkili görüşebilecekleri kanısına varmalarıdır. Ancak danışanlarımız ile yaptığımız sistematik görüşmeler sayesinde adapte olmaları kısa sürmüştür. Çünkü projemiz sayesinde kişiler tamamen takip altına alınıyor ve beslenme uzmanı tarafından diyet havasından uzak sağlıklı beslenme eğitimleri veriliyor. Biliyoruz ki diyet denildiği vakit akla yasaklar gelmekte biz eğitimlerimiz ile yasakları kaldırıp ölçüleri getiriyoruz. Sonuç olarak, verilen eğitim ile kişi tekrar kilo alabilirim endişesinden uzak, yaşamına huzurlu bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Evden Online Diyetisyen Hizmeti

Evden Online Diyetisyen Hizmeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim