• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Evde Ücretsiz Bakım Hizmeti

Evde Ücretsiz Bakım Hizmeti
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Bakıma Muhtaç ve Yaşlılara Bakım" projesi kapsamında yaşlılığı veya bedensel engelliliği nedeniyle evinde özel...

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Bakıma Muhtaç ve Yaşlılara Bakım" projesi kapsamında yaşlılığı veya bedensel engelliliği nedeniyle evinde özel bakıma ihtiyacı olan vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçlarının ücretsiz olarak karşılanmakta olduğunu söyledi.

Tokat Belediyesi tarafından belediye mücavir sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi engelliler, kronik rahatsızlığından dolayı bakıma muhtaç kişiler ve tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilere yönelik ücretsiz evde bakım ve sosyal destek hizmeti veriliyor. Proje kapsamında evde bakım görevlileri, temizlik personelleri, kuaför, erkek berber, cilt bakım uzmanı, temizlik personelleri, su tesisatı, marangoz ustaları, inşaat teknikerleri ve ustaları görev yapıyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordineli şekilde devam eden projeyle ilgili Tokat merkez mahalle muhtarlarına Diş Hastanesi Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programda konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, proje ile amaçlarının insanların mutluluğu ve huzuru olduğunu belirtti. İnsanların dualarını almak için çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, "Toplantımızın asıl amacı ihtiyacı olan insanlara, ailelere hızlı bir şekilde ulaşmayı sağlamak. Muhtarlarımız yerelde kendi bölgelerinde her aileye, her insana daha yakın ve iyi gözlem yapabilmekteler. Muhtarlarımızdan istirhamımız bu tür insanların ve ailelerin bizlere bildirilmesidir. Bizler de o insanlara ve ailelere ulaşarak ihtiyaçlarını gidermek, onlara kol kanat olmak yeri geldiğinde halini hatırını sorabilmeyi istiyoruz. Önemli olan hoş bir seda bırakabilmek, bir Allah razı olsunu duyabilmektir" dedi.

"HEDEFİMİZ TÜM İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞMAK"

Tokat Belediyesi olarak ilk etapta Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin hemen yanındaki alanda evde bakım hizmetleriyle ilgili bir hizmet binası yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, "Kompleks bir bina yapacağız ve kurumlarımızdan temsilciler orada bulunacaklar. Herhangi bir hedef konulmadı, şuana kadar 85 ailemiz bu hizmetten yararlanıyor. Bu sayıyı Muhtarlarımızın bildirimleri ile artırmayı planlıyoruz. Bizim hedefimiz tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak. 85 Ailemizin iki haftalık veya bir aylık genel bakıma gidiyoruz. Ayrıca her hafta banyo ve kişisel ihtiyaçlarını gidermek için yine ekiplerimiz ziyaretler yapıyorlar. Acil müdahale edilmesi gereken tamirat gibi durumlarla alakalı gerekli işlemleri yapıyoruz. Amacımız; insanlarımızın mutluluğu, insanlarımızın dualarını almak, bunun için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Tokat Valisi Cevdet Can ise evde bakım hizmetlerin önemine değinerek, "Kimsesizlerin kimsesi oluyorsunuz. Bunu yaptığınız zaman mutlu oluyorsunuz. Toplumu huzurlu yapıyorsunuz. Bu hizmetler insanların yüzünü güldürmek için. Bu hizmette hizmeti alanın da hizmeti yapanın da yüzü gülüyor. Bu işe hizmet veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

125 KİŞİYE BAKIM HİZMETİ VERİLİYOR

Evde Bakım Hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Tokat Belediyesi Alo 153 Beyaz Masa aracılığıyla, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne veya mahalle muhtarları vasıtasıyla müracaat edebileceği bildirildi. Ayrıca 11 Kasım 2015 tarihinden bugüne kadar Tokat Belediyesi evde bakım hizmetlerinin 28 mahallede 85 aileye ve toplamda 125 kişiye verildiği kaydedildi.

Evde Ücretsiz Bakım Hizmeti

Evde Ücretsiz Bakım Hizmeti

Evde Ücretsiz Bakım Hizmeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim