• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Evde Bakım Hizmetlerinde Koordinasyon Çalışması Yapılıyor

Evde Bakım Hizmetlerinde Koordinasyon Çalışması Yapılıyor
Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce İl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın paydaşları olduğu ve Haziran...

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce İl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın paydaşları olduğu ve Haziran 2015 tarihinde imzalanan protokol ile faaliyete geçen "Evde Sağlık Bakım Hizmeti" uygulamasına yönelik Düzce Valisi Ali Fidan başkanlığında Valilik makamında değerlendirme toplantısı yapıldı. Gelişmelerin ele alındığı toplantıda uygulamanın yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Bir süre önce, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen "2. Uluslar arası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresi" ne katılan ve oturum başkanlığı yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş "Evde Bakım Hizmetleri'ni sağlık projesi olmasının yanı sıra sosyal sorumluluk projesi olarak bakılması gerektiğini dile getirdi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, söz konusu projenin sağlık ve toplumsal açıdan değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Valilik makamında yapılan toplantıya, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Belediye Başkanlar Birliği'nden Düzce ziyaretine gelen Yalova eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ile Hatay eski Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu da katıldı.

Evde bakım hizmeti nedir?

Valilik koordinesinde yürütülen evde bakım hizmetleri; çşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene tetkik, tahlil ve tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini kapsamaktadır.

Protokol ortaklarının faklı görevler üstlendiği hizmet kapsamında vatandaşların bakım işlemleri ile hasta nakil işlemleri de müdürlükler tarafından uygulanıyor. Protokol ortakları, Evde Sağlık Bakım Hizmeti ile sahada çalışan ekiplerin etkileşimi sayesinde vatandaşın eksik ve ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan çalışmaları yürütüyor.

KOAH gibi solunum sistemi hastaları, yatağa bağımlı hastalar, terminal dönem palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki, kas hastaları ve evde sağlık hizmeti kapsamına alınan hastaların ihtiyaç duyduğu ağız ve diş hastalıkları gibi durumlar evde bakım hizmeti kapsamına alınıyor. Evde Sağlık Bakım Hizmeti için başvurular mesai saatleri içinde hastanın kendisi ya da yakını aracılığı ile aile hekimlerine, hastanelerdeki evde sağlık hizmetleri birim polikliniklerine, il halk sağlığı müdürlüğü koordinasyon merkezlerine bizzat giderek veya telefon ile başvuru yapabiliyor. Başvuruda gereken belgeler ise hastanın nüfus cüzdanı ile varsa mevcut doktor raporları yeterli olacak. Form ile başvuru yapanların ise kayıtları aile hekimleri veya evde sağlık birimi tarafından doldurularak alınıyor. Düzce'de evde sağlık hizmetinden yararlanmak için Türkiye genelinde tesis edilen 444 38 33 numarası mesai saatleri içinde aranabilir.

Evde Bakım Hizmetlerinde Koordinasyon Çalışması Yapılıyor

Evde Bakım Hizmetlerinde Koordinasyon Çalışması Yapılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim