• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Evcil hayvanları keşfetmek için Minopolis’e

Evcil hayvanları keşfetmek için Minopolis’e
Minopolis'in en yeni istasyonu "Evcil Hayvan Bakım Merkezi" ile çocuklar evcil hayvanların dünyasına adım atıyor.

Minopolis'in en yeni istasyonu "Evcil Hayvan Bakım Merkezi" ile çocuklar evcil hayvanların dünyasına adım atıyor. İstasyonda evcil hayvanlara dair her türlü bilgi, eğitici ve eğlenceli oyunlarla çocuklara veriliyor.

Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar evcil hayvanların çocukların zihinsel ve duygusal gelişiminde çok önemli olduğunun altını çiziyor. Dahası çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, dünyamızı paylaştığımız bu sevimli canlıların ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Her şey bir tarafa, hayvanlar bizim kadar bu dünyanın sahibi ve onların dünyasına gösterdiğimiz saygı insani olarak gelişmişliğimizin de göstergesi konumunda. İşte bu noktada çocuklara verilen hayvan sevgisi en önemli konu.

Bakırköy Marmara Forum'da yer alan Çocuk Şehri Minopolis, "Evcil Hayvan Bakım Merkezi" ile çocukları evcil hayvanların dünyasını keşfetmeye çağırıyor. Çocuklar istasyonda veteriner hekimlik mesleğini öğrenirken aynı zamanda hayvan bakımı, hayvanlara davranış biçimi, hayvan sevgisi konularında da eğitiliyor. İstasyonun maskotu ise sevimli bir köpek. İstasyonda çeşitli dönemlerde uzmanlar eşliğinde "hayvanlar ve çocuklar" başlıklı workshoplar da düzenlenecek.

Çocuklar Minopolis'te geleceğe hazırlanıyor

Çocuk Şehri Minopolis, 2005 yılında Avusturya'nın başkenti Viyana'da kurulmuştur. İki yıl süren yoğun araştırma, geliştirme ve planlama aşamalarından sonra, seçkin psikologlar ve eğitim uzmanlarından oluşan bir takımın desteğiyle rol oynama kavramları ve temalı istasyonlardaki rol oynama aktiviteleri geliştirilmiştir. Türkiye uyarlaması ise İstanbul Arel Üniversitesi akademisyenleri ile yerel adaptasyon çalışmaları yapılarak şimdiki halini almıştır. Öğrenerek eğlenme temalı Avrupa'nın ilk çocuk şehri Minopolis'te 4-14 yaş grubu çocuklar, kendilerine uygun boyutlarda tasarlanmış meslek istasyonlarında rol oynama tekniği ile 100'den fazla mesleği deneyimliyor. Psikolog ve eğitimcilerin desteğiyle geliştirilen rol oynama modelleri, temalı istasyonlarda eğitim koçları yönetiminde çok gerçekçi yaşatılıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim