• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Ev Ve Süs Hayvan Bakıcıları Sertifikalarını Aldı

Ev Ve Süs Hayvan Bakıcıları Sertifikalarını Aldı
Nazilli Ev ve Süs Hayvanları Eğitim Semineri tamamlandı. Nazilli Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Semineri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları...

Nazilli Ev ve Süs Hayvanları Eğitim Semineri tamamlandı. Nazilli Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Semineri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Başkanlık Makamında Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından verildi.

Sertifika töreninde konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Nazilli Belediyesi olarak Eğitim hizmetlerimize bir yenisini daha ekledik. 40 kişinin katıldığı 3 gün süren Ev ve Süs Hayvanları Eğitim Semineri'nde, Hayvan bakımı, beslenmesi, hayvanlara karşı davranışlar ve konu ile ilgili çeşitli mevzuatları öğrendiler. Nazilli Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Şahin, Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Altuğ Ekizoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı DKMP 4. Bölge Aydın Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Hale Önal tarafından eğitildiler. Görüldüğü üzere Kurs başarıyla tamamlanmış. Başarılı olan toplam 40 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandılar. Bu belgeleri alan arkadaşlarımız aktif olarak Petshop mağazası işletenler ve Petshop mağazası açabilme imkânına da sahip olacaklar. Belediye olarak bizden ruhsat almak isteyenlere bu sertifika şart koşulacak. Yani bu sertifikayı boşuna almadılar" dedi.

Nazilli Güvercin, Kanarya, Süs Tavukları ve Akvarist Yetiştirme, Üretme ve Tanıtma Derneği'nin başvurusu ile Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar sayesinde dernek üyesi hobici ve üreticilerin hem bilgilendirildiğini hem de sertifikalandığını ifade eden Dernek Başkanı Murat Şimşek, "Nazilli'de faaliyet gösteren derneğimiz özellikle doğa sevgisi ve hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyor. Bu amaçla dernek üyelerimiz olsun ve olmasın, herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bilinçli hayvan bakımı için zaman zaman açılan bu kurslar sayesinde belediyemizin de desteği ile sertifika almalarını sağlıyoruz. Açılan bu kursa ise 200'ün üzerinde başvuru oldu. Kurallar gereği ancak ilk 40 kursiyerimiz eğitim aldı. Sonra açılacak olan kurslarla birlikte sertifika çalışmamalarımız devam edecek. Bizlere desteğini esirgemeyen değerli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık başta olmak üzere Nazilli Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Şahin'e, Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Altuğ Ekizoğlu'na, Orman ve Su İşleri Bakanlığı DKMP 4. Bölge Aydın Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Hale Önal ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Doğa ve hayvan sever Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'ın derneğimize yaptığı destek, diğer illerdeki derneklerce gıpta ile takip ediliyor" şeklinde konuştu.

Ev Ve Süs Hayvan Bakıcıları Sertifikalarını Aldı

Ev Ve Süs Hayvan Bakıcıları Sertifikalarını Aldı

Ev Ve Süs Hayvan Bakıcıları Sertifikalarını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim