• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Ev hanımlarını sevindirecek buluş

Ev hanımlarını sevindirecek buluş
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Erhan Kar, ev hanımlarını sevindirecek bir projeye imza attı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Erhan Kar, ev hanımlarını sevindirecek bir projeye imza attı.

BEÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Erhan Kar, su kaçaklarından kaynaklı tahribatların önüne geçmek için akıllı ev otomasyonu sistemi üzerinde çalışma gerçekleştirdi. Yağmur sensörleri kullanılarak hazırlanan proje ile evde yaşanabilecek olası su kaçağında elektrik ve şebeke suyu kesilerek tahribatın önüne geçilmesi planlanıyor.

2.5 ayda hazırladığı projenin en çok ev hanımlarının işini kolaylaştıracağını anlatan Kar, projeyi her geçen gün güncellediğini de aktardı. Patent çalışmaları için kolları sıvayan geleceğin mühendisi, uzaktan kontrol sayesinde projenin daha da öne çıktığını ifade etti. Prototipini hazırladığı projeyi gazetecilere anlatan Kar, şu ifadelere yer verdi:

"Otomasyon sisteminde normalde olan her şey bulunmaktadır. Elektrik kontrolleri, garaj kontrolleri, şifre ile kapı kontrolü aynı zamanda sıcaklık sensörü ile ısı kontrolü, gaz kaçaklarına karşı kontroller bulunmaktadır. Böylelikle evin güvenliği sağlanmaktadır. Fakat bizim otomasyon projemizde farklılık olarak su ile çalışan elektrikli makinelerden kaynaklanan tahribatların önüne geçilmeye çalışılmıştır. Yağmur sensörleri kullanılarak herhangi bir su kaçağı olduğunda cihazın elektriğini ve şebeke suyunu keserek böyle bir tahribatın önüne geçmiş bulunmaktayız. Bu projeyi hazırlamak yaklaşık 2.5 ay sürdü. Akıllı ev otomasyonları sürekli gelişime açık bir projedir. Böylelikle her gün farklı sensör ekleyerek farklı özellikle kazandırabilmekteyiz. Uzun bir sürece yaydık. Su ile çalışan elektrikli cihazlarda su sızıntılarına karşı yağmur sensörü kullanmaktayız. Böylelikle evden dışarı çıktığımız zaman makineden su kaçıp evin tahribat olmasının önüne geçmiş olacağız. Böylelikle aklımız evde kalmamış olacak. Bu projenin patentini almayı düşünüyoruz. Büyük firmalar dilerlerse bu patenti devretmeye hazırız. Bu proje ev hanımlarına büyük bir kolaylık sağlamış olacak. Yaşlı hastalar için de yatağa bağlı hastalar için de böyle bir imkan sağlanarak kolaylıkla evin tahribatının önüne geçilmiş olacak. Aynı zamanda bu cihazları kablosuz olarak da kontrol etmekteyiz. Evin dışındayken de sms modülü ile uzaktan kontrol sağlayabilir."

Kar, projeyle beyaz eşya sektöründe önde gelen firmaların dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim