• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Ev Hanımları Sporla Gençleşiyor

Ev Hanımları Sporla Gençleşiyor
Kocaeli'de 20-60 yaş arasındaki ev kadınları, obezite ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeyle, sağlıklı yaşam...

Kocaeli'de 20-60 yaş arasındaki ev kadınları, obezite ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeyle, sağlıklı yaşam için spor salonlarında ter döküyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Obeziteyle Mücadele ve Hareketi Sağlıklı Yaşam Projesi'yle 20 ila 60 yaş arasındaki ev kadınları, sağlıklı yaşam için spor salonlarında ter dökerek obeziteden korunuyor. Programa katılan ev kadınları sağlık taramalarının ardından 50'şer kişilik gruplar halinde eğitime alınıyor. Eğitimler step, aerobik, pilates gibi uygulamalı egzersiz programlarının yanı sıra genel beslenme, ilk yardım, sporcu sağlığı gibi teorik derslerden oluşuyor.

Seka Sporcu Eğitim Merkezi'nde uzman eğitmenler kontrolünde gerçekleştirilen eğitimler sayesinde, ev kadınları sağlıksız beslenme alışkanlıklarından ve istenmeyen kilolarından kurtuluyor.

"PROGRAMA KATILANLAR SAĞLIK ANALİZİNDEN GEÇİRİLİYOR"

Her eğitim ayının sonunda vücut analiz cihazında kilo kontrolünden geçen kadınlar, mevcut beden değerlerini öğreniyor. 20-60 yaş arası ev hanımlarının katıldığı egzersiz programı ve eğitimler, İzmit Seka Sporcu Eğitim Merkezi'nde 2 salonda yapılıyor. Başvuru yapan kişilerin laboratuar ölçümleri, boy, kilo, vücut yağ oranı analizi, bel, göğüs, kalça, sağ bacak ölçümleri, EKG ölçümleri yapılarak kapsamlı muayeneden geçiriliyor. Projeye egzersiz yapmasında sorun olmayan kişiler katılabiliyor.

"METABOLİZMA YAŞIM 62'DEN 57'YE DÜŞTÜ"

Programa katılarak ter döken ev kadınları, sağlıklarını dengelemelerinin tüm hastalıklarına iyi geldiğini dile getirdi. Seansa katılan kadınlardan Selda Bacan, "Dizlerimde, belimde sorunlar vardı. Buraya gelerek hepsini aştım. Sağlığıma kavuştum. Metabolizma yaşım 62'den 57'ye düştü. Ben buradan çok memnunum ve devam etmek istiyorum. Sadece yaş sınırı var. 60 yaş sınırı. Ben onu kabul etmiyorum. Yurt dışında 70-80 yaşında da spor yapanlar var. Ben de devam etmek istiyorum" dedi.

"PSİKOLOJİK SORUNLARIM BİTTİ"

Spor ile rahatsızlıklarından kurtulduğunu belirten İlknur Yağcı ise, "Üçüncü yılım. Bütün psikolojik sorunlarımın hepsi düzeldi. Bel fıtığım düzeldi. İlaçlara başlamıştım, hepsini bıraktım burada. Sosyalleşmek adına da çok süper. Arkadaşlık adına, spor adına süper. Tekrar bu projede yer almak istiyoruz ve bu projenin devamını istiyoruz" diye konuştu.

"10 YAŞ GENÇLEŞTİM"

60 yaşında olduğunu söyleyen Seher Yılmaz ise, "Ben 60 yaşındayım. Buranın faydasını çok gördüm. Ben tansiyon hastasıyım, psikoloji hastasıyım. Burası sayesinde ilaçlarımı bıraktım. Hiç ilaç kullanmıyorum. Çok iyi geldi. 10 sene geri geldim. O kadar iyi geldi bana. Bunun devamını istiyoruz. Benim yaşım 60, devam daha. 70 yaşına kadar çıksın bu spor. Onu istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ev Hanımları Sporla Gençleşiyor

Ev Hanımları Sporla Gençleşiyor

Ev Hanımları Sporla Gençleşiyor

Ev Hanımları Sporla Gençleşiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim