• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Ev Hanımıydı, Oğlu İçin Kostümcü Oldu

Ev Hanımıydı, Oğlu İçin Kostümcü Oldu
Elazığ'da bir ev hanımı çocuğuna istediği kostümü bulamaması üzerine, KOSGEB'den aldığı destekle diktiği kostümleri satarak iş sahibi oldu.

Elazığ'da bir ev hanımı çocuğuna istediği kostümü bulamaması üzerine, KOSGEB'den aldığı destekle diktiği kostümleri satarak iş sahibi oldu.

39 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Şengül Bulut, büyük oğlunun sınav döneminde evde pasta yapıp, misafir kabul etmesi, temizlikle uğraşmasından sıkılması ve küçük oğlunun ana okul etkinliklerinde kostüm bulamaması sebebiyle KOSGEB'den destek alarak kostüm üretimi ve satışı yapan işyerini açtı. İşyerinde sipariş üzerine ve çeşitli kalıplar üzerinden kostüm diken Bulut, Türkiye genelinde birçok şehre de satış yapmaya başladı.

İş hayatına başlamadan önce günlere giden kendi halinde bir ev hanımı olduğunu belirten Şengül Bulut, "Oğlum, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlandığı dönemde evde pasta yapmamdan, misafir kabul etmem ve temizlikle uğraşmamdan sıkıntısını ifade etti. Beni, yapabileceklerim konusunda yaşı küçük olmasına rağmen uyarması oldukça etkiledi. Küçük oğlum için ise anaokulu etkinliklerinde kostüm bulamamamız sebebiyle bir açık fark ettim" dedi.

"PROJEM FARKLI VE SONU GELMEYECEK BİR FİKİRDİ"

KOSGEB'in verdiği destekten haberinin olduğunu ve bunu eşiyle paylaştığını dile getiren Bulut, "Eşim de "Yapabileceğine inanıyorsan çocuklarla birlikte sana desteğim" dedi. Kafamda oluşturduğum bu fikirle beraber KOSGEB'e başvurdum. Projem beğeni aldı ve yapılabilir olarak nitelendirildi. KOSGEB'deki bu başvuru ve arkasından aldığımız eğitim sonrasında iş yerini açmaya karar verdik. Biraz fikir farklıydı, Doğu Anadolu'da ve Elazığ'da olmayan hatta proje kapsamında bile belki sonu gelemeyecek bir fikirdi" diye konuştu.

"MÜŞTERİYE GİDEREK KENDİMİZİ TANITTIK"

İlk altı ay işletmelerine neredeyse hiç kimsenin uğramadığını vurgulayan Bulut, "Ben esnaf değildim. Bu konuda yeterli bilgiye sahip değildim. KOSGEB'ten aldığım eğitim önemli eğitimdi ancak temelinde bir şey yoktu. Kostümlerimizi, gerekli malzemelerimizi ve materyallerimizi hazırlamıştık. Broşürlerimizi ve kartlarımızı basmıştık ama nereden başlayacağımızı bilemiyorduk. Altıncı ayın sonunda okulların gösteri zamanın farklı bir tarih olduğunu öğrendik. Kafamda tek yanlış yaptığım şeyin kostümleri yanlış tarihte hazırlamış olduğumu öğrendim. Kostümlerimiz hazır müşteri bekliyorduk ama müşteriyi beklemememiz gerektiğini ve müşterinin ayağına gitmemiz gerektiğini fark ettik. Okulları gezdik kostümlerimizi ve kendimizi tanıttık, broşürlerimizi ve kartlarımızı verdik ondan sonra telefonlarımız çalmaya başladı" ifadelerinde bulundu.

"BİRÇOK ŞEHRE KOSTÜM GÖNDERİR DURUMA GELDİK"

Kostüm konusunda Elazığ'da şu anda hem üretimini hem kiralamasını hem de tasarlamasını yapan tek işletme olduğundan bahseden Bulut, "Bölge illerdeki Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Muş, Van gibi hatta Giresun gibi illere kostüm gönderdik ve halen göndermeye devam ediyoruz. Oldukça fazla materyalle çalışmak zorundayız. Standart bir model standart bir kalıp olmadığı için yapmanız gereken şey sadece bu işi biliyorum demek değil kendinizi sürekli güncellemeniz gerekiyor. Yıllardan beri arkadaşlarıma, aileme gelen stajyer öğrencilerime ve çalışan arkadaşlarıma söylediğim bir şey var. Rabbim her insanı dünyaya muhakkak bir amaç için gönderiyor, bunda cinsiyet ayırmadan gönderiyor. Bu benim kendi inancım. Yapılması gereken sadece o amacı bulmak ve severek o amaca doğru ilerlemek. Sevdiğiniz işi yaptığınız müddetçe önünüzde hiçbir engel olmayacaktır. Sadece doğru zamanda doğru fırsatları değerlendirerek doğru işi yapmanız gerekiyor" diye konuştu.

"ANNEMLE GURUR DUYUYORUM"

Anaokuluna gittiği zaman kostümünün olmadığını söyleyen Ömer Bulut, "Annem kostüm eksikliğini gördükten sonra kendisi de bu işe atıldı. Bu işten sonra kostümler Elazığ'da alınmaya başlandı. Annem sayesinde şimdiki çocuklar çok şanslı. Çünkü bütün kostümleri alabiliyorlar. Annemle gurur duyuyorum. Onu çok başarılı bir kadın olarak görüyorum. Onun işe verdiği emeğe saygı duyuyorum" dedi.

Ev Hanımıydı, Oğlu İçin Kostümcü Oldu

Ev Hanımıydı, Oğlu İçin Kostümcü Oldu

Ev Hanımıydı, Oğlu İçin Kostümcü Oldu

Ev Hanımıydı, Oğlu İçin Kostümcü Oldu

Ev Hanımıydı, Oğlu İçin Kostümcü Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim