• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Eurovision Şarkı Yarışması'nın resmi açılış töreni yapıldı

Eurovision Şarkı Yarışması'nın resmi açılış töreni yapıldı
Bu yıl 59'uncusu yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nın resmi açılış töreni, 37 ülke temsilcisinin katılımıyla Kopenhag'da gerçekleştirildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 10 Mayıs'ta büyük finali yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması, 37 ülke temsilcisinin kırmızı halıya çıkmasıyla başladı.

KOPENHAG BELEDİYE BAŞKANI AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

Kentin belediye meydanı Radhuspladsen'de düzenlenen tören, Kopenhag Belediye Başkanı Frank Jensen'in açılış konuşmasıyla başladı. 

Kamu yayıncı kuruluşu DR tarafından organize edilen törende, alana ilk olarak, geçen yıl İsveç'te yapılan Eurovision-2013 yarışmasında "Only Teardrops" şarkısıyla birinci olan Danimarkalı Emmelie de Forest geldi. 

SANATÇILARDAN GAZETECİLERE KIRMIZI HALIDA POZ

Tören alanına organizasyonun özel araçlarıyla getirilen sanatçılar, DR sunucuları tarafından karşılandı. Tek tek tanıtılan sanatçılar, kırmızı halıda gazetecilere poz verip açıklama yaptı. 

Yarışmada Avusturya'yı temsil eden Conchita Wurst, görünümüyle en çok dikkati çeken isim olurken, üç kişilik Twin Twin adlı Fransız müzik grubu ise sempatik hareketleriyle ilgi topladı. İsrail'i temsil eden yarışmacının çok sayıda koruma ve sıkı güvenlik önlemleri ile korunduğu görüldü. Son dönemde çatışma haberleriyle gündeme gelen Ukrayna'nın temsilcisi de alandakilerden alkış aldı. 

SELFIE FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ

Yarışmacıları karşılayan DR sunucularından Abdel Aziz Mahmoud, bütün ülkelerin temsilcileriyle "selfie" fotoğrafı çektirdi. 

TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ

Turistler ve Danimarkalılar, açılış törenine yoğun ilgi gösterdi. 

10 MAYIS'TA BÜYÜK FİNAL

Eurovision şarkı yarışmasına Kopenhag Limanı civarında eskiden tersane olarak kullanılan Refshaleöen'deki B&W Hallerne ev sahipliği yapacak. 6 ve 8 Mayıs tarihlerinde yarı final elemeleri, 10 Mayıs'ta ise büyük finali gerçekleştirilecek yarışma dolayısıyla Kopenhag'da 1 hafta sürecek etkinlikler yapılacak. 

Puanlama sistemindeki düzenlemeye tepki gösteren Türkiye, yarışmaya bu yıl da katılmıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim